Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

turkije Beste reistijd voor Kemer

Wil je weten wanneer je het beste naar Kemer kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Kemer is een relatief bescheiden badplaats aan de Turkse Riviéra. Tenminste, als je Kemer vergelijkt met steden zoals Antalya, Side en Alanya. Kemer wordt gezien als de hippere plek, waar de meer verwende vakantieganger naartoe reist. Een soort Ibiza van Turkije, zeg maar. Door de geografische ligging heeft Kemer de beschikking over sfeervolle zandstranden. De sfeer komt door de vele strandclubs die je hier aantreft. De lichte curve in de kustlijn en de bergen die achter deze kustplaats opdoemen zorgen voor een intiem karakter.

Als je een vakantie in Kemer wilt vieren, dan is de zomer de aangewezen periode om dit te doen. Warmte is vrijwel gegarandeerd, net als weersomstandigheden waarin (vrijwel) wolkenloze luchten zullen overheersen. Wees niet bevreesd als het al een keertje bewolkt is. De zonkracht zorgt ervoor dat wolken gedurende de dag snel oplossen.

Kemer

Fijnste maanden

Voor een zonvakantie is de periode juni tot en met september de beste reistijd voor Kemer. Zorg er wel voor dat je verkoeling in de buurt hebt in de vorm van een strand of zwembad. Het wordt immers serieus warm in de zomer. In juni reiken de maximumtemperaturen gemiddeld al tot de 30 graden. De maanden juli en augustus zijn nog warmer: gemiddeld 33 graden. Er komen iedere zomer periodes voor waarin het nog warmer wordt. De temperaturen kunnen tijdens de heetste dagen oplopen tot 40 graden of zelfs nog iets hoger. September koelt het gemiddeld wat af ten opzichte van augustus. De middagtemperaturen liggen dan weer rond de 30 graden. Het zeewater is met ongeveer 26 graden dan amper koeler dan de lucht. Voor waterratten zijn dat ideale strandomstandigheden.

Kemer tijdens de schoolvakanties

Wil of moet je tijdens een schoolvakantie naar Kemer reizen, bijvoorbeeld omdat je met schoolgaande kinderen op vakantie wilt? Dan zijn er drie vakanties die in aanmerking komen om naar Kemer te gaan: de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. De meeste mensen zullen ervoor kiezen om in de zomervakantie te gaan. Dit is een langere periode waarin Europa massaal vakantie viert. In het geval van Kemer is het de warmste en meest zonzekere reistijd. Vraag je alleen af of middagtemperaturen die vrijwel dagelijks boven de 30 graden liggen, is wat jij wilt op vakantie. De meivakantie en herfstvakantie zijn minder zonzeker, maar ook minder warm. Halverwege oktober heb je iets meer kans op regen dan tijdens de meivakantie, die eind april begint.

Reisadvies - Kemer
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kemer
Reisadvies - Kemer
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kemer

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.