Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

turkije Beste reistijd voor Belek

Wil je weten wanneer je het beste naar Belek kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Turkse badplaats Belek is niet alleen een geweldige strandbestemming, het is tevens een ideale plek om de golfsport te beoefenen. Belek telt bijna twintig golfbanen die dankzij het heerlijke klimaat van Belek gedurende een groot deel van het jaar zeer goed te bespelen zijn. Hierdoor is er ook buiten het reguliere vakantieseizoen sprake van toerisme naar deze kustplaats aan de Turkse Riviéra. De beste reistijd voor Belek wordt vooral bepaald door je reisdoel. Wil je genieten van de zon of wil je lekker actief bezig zijn? Wil je op excursie of wil je vooral in en rond je hotel verblijven? Deze factoren zijn van belang voor de beste periodes om naar Belek op vakantie te gaan.

Belek

Beste reistijd voor een strandvakantie

Als je voor een zonvakantie naar Belek wilt vliegen, dan is de periode juni tot en met september de beste reistijd om dat te doen. Goed strandweer is dan gegarandeerd. De maximumtemperaturen liggen in deze periode rond de 30 tot 35 graden en de kans op regen is zeer klein. Het is vooral de zon die het weerbeeld bepaalt tijdens de zomermaanden in Belek.

In de maanden juli en augustus kan het serieus heet worden in Belek. Die kans bestaat in juni en september ook, maar dan is deze kleiner. Met serieuze hitte hebben we het over temperaturen die op kunnen lopen naar 35 tot 40 graden. Soms wordt de grens van veertig graden zelfs overschreden. Dankzij de vrij lage relatieve luchtvochtigheid is de hitte nog redelijk te verdragen, zeker als je van tijd tot tijd de verkoeling op kunt zoeken in het zwembad of de zee.

Golfen of actief bezig zijn

Ga je naar Belek om te golfen of om op andere wijze actief bezig te zijn? Dan kun je de heetste zomermaanden juli en augustus het beste vermijden. Wil je toch hartje zomer gaan, kies van voor de vroege of late uren van de dag om te golfen. De beste reistijd voor een golfvakantie in Belek is in de periodes april/mei en september/oktober. Dit zijn tevens de betere maanden om op excursie te gaan of om actief bezig te zijn.

Reisadvies - Belek
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Belek
Reisadvies - Belek
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Belek

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.