Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

turkije Beste reistijd voor Antalya

Wil je weten wanneer je het beste naar Antalya kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van alle badplaatsen in Turkije behoort de stad Antalya tot de absolute toppers. Rondom Antalya liggen prachtige zandstranden waar toeristen in groten getale naartoe komen om een zonvakantie te vieren. Want hoewel Antalya als stad zelf enorm veel te bieden heeft, is het vooral een strandbestemming. Een groot deel van de toeristen die in de all-inclusive resorts verblijven neemt zelfs niet de moeite om de prachtige historische binnenstad zelf te ontdekken. Die blijven vooral in en rond het hotel. Een gemiste kans, zouden wij zeggen, maar wie puur voor zon, zee en strand naar Antalya vliegt die heeft aan het hotel vaak voldoende.

Beste maanden

De beste reistijd voor een zonvakantie in Antalya is van juni tot en met september. Je bent dan gegarandeerd van zonnig en warm weer, zonder dat er een aanzienlijke kans bestaat dat de vakantiepret gedrukt wordt door een regenbui. Vooral in de maanden juli en augustus is het vrij onwaarschijnlijk dat je te maken krijgt met neerslag in wat voor vorm dan ook. Met juli en augustus hebben we meteen de heetste maanden genoemd. De middagtemperaturen liggen in deze periode gemiddeld rond de 33 tot 35 graden. In de praktijk gebeurt het geregeld dat het kwik richting de 40 graden oploopt.

Antalya

De maanden juni en september zijn iets aangenamer, omdat de kans op extreme hitte dan kleiner is. In juni liggen de maxima rond de tropische grens van 30 graden. In september wordt het gemiddeld 30 tot 32 graden. Omdat de zeewatertemperatuur dan nog rond de 26-27 graden ligt, is dit eigenlijk de allerbeste maand om een vakantie in Antalya te vieren.

Antalya als stedentripbestemming

Antalya is niet alleen interessant als zonbestemming, de stad is ook de moeite waard als stedentripbestemming. De historische binnenstad van Antalya biedt volop mogelijkheden om te genieten van sfeervolle straatjes en verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast kun je hier prima shoppen en genieten van de overheerlijke lokale keuken. Als je voor de stad zelf naar Antalya reist dan zouden wij de maanden mei en oktober aanbevelen. Met middagtemperaturen van ongeveer 23 tot 28 graden is het dan heerlijk vertoeven op de terrassen van Antalya.

Reisadvies - Antalya
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Antalya
Reisadvies - Antalya
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Antalya

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.