Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

tsjechie Beste reistijd voor Praag

Wil je weten wanneer je het beste naar Praag kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Praag behoort tot de meest geliefde stedentripbestemmingen in Europa. De centrale ligging, de vele bezienswaardigheden en de romantische sfeer hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Lekker weer is geen absolute must om het in Praag naar je zin te hebben, maar is zeker mooi meegenomen. De stad laat zich van zijn beste kant zien op het moment dat het zonnetje schijnt en als bezoeker voelen temperaturen van 20 tot 25 graden aangenamer aan dan wanneer het net boven het vriespunt uitkomt.

De beste reisperiode

Hoewel Praag in ieder seizoen zijn charme heeft, is de periode half mei tot half september de beste reistijd voor Praag. Kijkend naar de temperaturen dan zou hartje zomer het beste zijn. In juli en augustus liggen de maximumtemperaturen rond de 23-25 graden Celsius. De zomer is de meest zonnige periode van het jaar, maar ook de meest natte. Dat komt vooral door de zomerse (onweers)buien die vooral in augustus en begin september voor kunnen komen.

Praag

Praag in de winter

Winters Praag is ook geen straf. Sommigen vinden dat de straten en gebouwen in het historisch centrum dan beter tot hun recht komen. Gemiddeld genomen is het in Praag aan de koele kant in de winter. De maximumtemperaturen liggen veelal net boven het vriespunt en de minima enkele graden daar onder. Tijdens periodes van een koele oostelijke stroming kan het in Praag dagenlang koud zijn. De kans op lange vorstperiodes is door klimaatverandering kleiner geworden.

De decembermaand is een geliefde periode om Praag te bezoeken. De sfeerverlichting en de kerstmarkt zorgen voor het perfecte romantische winterplaatje.

Goedkopere seizoen

Wil je een goedkope stedentrip naar Praag maken, focus je dan op de eerste maanden van het jaar en op november. Dit is het laagseizoen in de Tsjechische hoofdstad, wat een gunstige uitwerking heeft op de prijzen van pakketreizen en vliegtickets naar Praag. De hotels en appartementen zijn dan gemiddeld wat voordeliger.

Reisadvies - Praag
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Praag
Reisadvies - Praag
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Praag

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.