Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

tsjechie Beste reistijd voor Český Krumlov

Wil je weten wanneer je het beste naar Český Krumlov kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Hoewel hoofdstad Praag veruit de best bezochte stad van Tsjechië, wordt Cesky Krumlov over het algemeen als de mooiste en meest romantische stad van het land beschouwd. Wie deze pittoreske plaats bezoekt die zal zeker begrijpen waarom Cesky Krumlov zo'n enorme aantrekkingskracht op toeristen heeft. De stad lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. Het is de oude binnenstad die zo kenmerkend is. De wijze waarop de rivier de Moldau door Cesky Krumlov slingert, draagt een flink steentje bij aan het romantische imago dat de stad heeft.

Het klimaat van Cesky Krumlov zorgt voor vrij koele en sombere winters. Maar eerlijk is eerlijk, zelfs bij grijze luchten kan de stad zijn schoonheid niet verhullen. Het maakt wat dat betreft niet zoveel uit wanneer je Cesky Krumlov bezoekt. De zomermaanden zijn zonniger, waardoor de pastelkleurige bebouwing beter tot zijn recht komt. Tijdens warme dagen met ongeveer 20 tot 25 graden is het sowieso veel aangenamer om op pad te gaan. Wie dergelijke temperaturen wil hebben, die moet in de maanden juli of augustus naar Cesky Krumlov reizen.

Cesky Krumlov

Beste maanden

De beste reistijd voor Cesky Krumlov is van half mei tot half september. Dit is het warmere seizoen waarin er ook een grotere kans is op zonnige weersomstandigheden dan in de winter. Als het om de neerslag gaat, dan is het een kwestie van geluk hebben. Het hele jaar door zijn de neerslagkansen ongeveer gelijk. Het enige verschil is dat het in de winter mogelijk is dat er sneeuw valt. De rest van het jaar bestaat de neerslag bijna altijd uit regen.

De omgeving van Cesky Krumlov is enorm populair om te kanoën en raften. De rivier de Moldau leent zich daar uitstekend voor. Het water kan aan de frisse kant zijn, vooral in de wintermaanden. De lekkerste maanden om aan watersport rond Cesky Krumlov te doen zijn juni, juli, augustus en september. Het water in de rivier heeft in deze periode een temperatuur van ongeveer 18 tot 22 graden.

Reisadvies - Český Krumlov
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Český Krumlov
Reisadvies - Český Krumlov
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Český Krumlov

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.