Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

tanzania Beste reistijd voor Zanzibar

Wil je weten wanneer je het beste naar Zanzibar kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het eiland Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania en is een heerlijke strandbestemming. Het toerisme naar het tropische Zanzibar bestaat deels uit zonliefhebbers die speciaal voor een strandvakantie naar Zanzibar vliegen en deels uit toeristen die aansluitend aan hun safari door Tanzania er een aantal dagen strand aan vastplakken. Of je nou rechtstreeks vanuit Nederland naar Zanzibar vliegt of vanuit Tanzania reist, één ding is zeker: het is altijd warm op Zanzibar. De temperaturen liggen overdag rond de 28 tot 33 graden Celsius en de nachten zijn zwoel. De beste reistijd wordt daarom bepaald door de hoeveelheid neerslag en zonneschijn.

Beste maanden

De beste reistijd voor Zanzibar is van juli tot en met september. Dat is boffen voor wie tijdens de zomervakantie richting Zanzibar wil vliegen, want dit is de periode met de minste regen en grootste kans op zonnig weer. Er valt af en toe eens een bui, maar langere periodes met veel regen zul je in deze periode niet ervaren. Wil je in de zee gaan zwemmen dan zul je merken hoe aangenaam het is met een gemiddelde zeewatertemperatuur van ongeveer 25 tot 27 graden.

Zanzibar als winterzonbestemming

Zanzibar wordt vrij actief gepromoot als een vakantiebestemming om tijdens onze winter naartoe te vliegen. Dat is prima, maar houd er wel rekening mee in welke maand je naar Zanzibar vliegt. Januari en februari zijn prima winterzonmaanden voor Zanzibar, maar de maanden april en november en december kun je misschien beter vermijden. Het is dan vrij nat. April is zelfs de natste maand van het jaar met gemiddeld 350 tot 400 millimeter regen in één maand. Dat is ongeveer net zoveel als er in Nederland in een half jaar valt.

Wie tijdens de Nederlandse voorjaarsvakantie (ook wel carnavalsvakantie of krokusvakantie genoemd) naar Zanzibar wil reizen die doet dat het beste als deze vakantie vroeg valt; dus in februari. Maart is ook een aardige maand voor een zonvakantie op Zanzibar, maar is wel een nattere maand dan februari.

Cyclonen

Zanzibar ligt op ongeveer zes graden zuiderbreedte, wat een beetje op de grens is van het gebied waar tropische cyclonen voor kunnen komen. Over het algemeen ligt Zanzibar veilig ten opzichte van dergelijke zware tropische depressies. Je mag echter niet helemaal uitsluiten dat Zanzibar met onbestendig weer te maken krijgt als gevolg van een orkaan. Het orkaanseizoen loopt van november/december tot april/mei.

Reisadvies - Zanzibar
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Zanzibar
Reisadvies - Zanzibar
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Zanzibar

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.