Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Playa Blanca

Wil je weten wanneer je het beste naar Playa Blanca kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Playa Blanca is de meest zuidelijke badplaats van Lanzarote. Door de ligging heeft Playa Blanca minder last van de passaatwind die uit noordelijke en noordoostelijke richtingen waait. De mooiste stranden van Lanzarote, de zogenaamde Playas del Pagagayo, liggen hierdoor heerlijk beschut, waardoor je er bijna het hele jaar kunt zonnebaden. De enige plekken in Playa Blanca waar je wat last kunt hebben van de wind is een de noordkant van het dorp. De bebouwing die daar aan de rand van Playa Blanca staat is onbeschermd tegen de wind die met windkracht 5 tot 6 over het eiland kan razen. De meeste hotels staan aan de zuidkant van het dorp en hebben daar geen enkele last van.

Playa Blanca

Playa Blanca is een vakantiebestemming waar je twaalf maanden per jaar naartoe kunt gaan. In de winter is het overwegend aangenaam, zonder dat het erg warm wordt. Normale maximumtemperaturen liggen dan officieel rond de twintig graden. In de zon wordt het al snel enkele graden warmer en als je dan beschut op het strand of aan het zwembad ligt, dan kan de gevoelstemperatuur zomaar 25 graden of hoger bedragen. In het winterseizoen bestaat er een kans op een bui.

Lekkerste maanden

De beste reistijd voor Playa Blanca is vanaf mei tot en met oktober. De zomerperiode is al erg lekker, maar vanwege het iets warmere zeewater is het najaar eigenlijk net iets beter. In september is de gemiddelde zeewatertemperatuur 24 graden, bij een gemiddelde maximum luchttemperatuur van 27 graden. Dit in combinatie met veel zon en geen regen maken van september een uitstekende reismaand voor Playa Blanca.

Reisadvies - Playa Blanca
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa Blanca
Reisadvies - Playa Blanca
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa Blanca

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.