Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor La Palma

Wil je weten wanneer je het beste naar La Palma kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

La Palma is één van de Canarische Eilanden. Door de geografische ligging heeft La Palma te maken met een zeer mild klimaat waarbij er vooral sprake is van lenteachtige en zomerse dagen. Slecht weer komt slechts sporadisch voor, waardoor La Palma een vakantiebestemming voor het hele jaar is. Het maakt wel uit wat je reisdoel is. Als je strandweer (of zwembadweer) wil hebben, dan heb je ander weer nodig dan wanneer je intensief gaat bewegen. Voor een wandelvakantie zijn wat meer gematigde temperaturen aangenamer dan zomerse warmte waarbij het kwik oploopt tot 25 graden of hoger. Opvallend voor alle maanden van het jaar is dat de verschillen tussen de minimum- en maximumtemperatuur binnen een etmaal niet groot zijn.

Meest aangename maanden

In het algemeen geldt de periode mei tot half oktober als beste reistijd voor La Palma. Dit zijn de warmste en meest zonnige maanden. Juli tot en met oktober zijn het warmst. Je mag dan rekenen op maxima van ongeveer 25 tot 28 graden Celsius. Er komen zeker dagen voor waarbij het dertig graden of warmer wordt. Die kans is vooral aanwezig als de calima waait. Deze wind uit het oosten brengt hete lucht uit de Sahara met zich mee. Dit verschijnsel laat zich niet vaak zien en de kans is groter in het voorjaar. Dan is het opwarmend effect niet zo erg als wanneer het zich in de zomer voordoet.

Zonvakantie op La Palma

Als je vooral voor de zon naar La Palma wilt vliegen, dan reis je het beste in de periode juli tot en met september die kant op. Dit is de warmste, droogste en meest zonnige periode van het jaar. De luchttemperaturen zijn prima en de zee is dan inmiddels opgewarmd. De gemiddelde zeewatertemperatuur ligt in dit seizoen rond de 23-24 graden Celsius. In baaien kan het water iets warmer zijn. Juli en augustus zijn de zonnigste maanden. De kans op regen en bewolking is dan klein. Aan de noordkant van het eiland is de kans op bewolkt weer wel aanwezig.

Wandelvakantie op La Palma

Als je net als zovelen wilt gaan wandelen op La Palma, dan doe je dat het beste in de maanden april, mei en oktober. Dit zijn over het algemeen prima maanden om aan inspanning te doen. Het wordt niet zo snel te warm, maar je hebt aan de andere kant wel bijna een garantie op middagtemperaturen die in ieder geval boven de 20 graden liggen. Omdat de neerslagkansen dan beperkt zijn en de kans op zon vrij groot is, heb je prima weersomstandigheden om al wandelend te genieten van de natuur en mooie dorpjes op La Palma.

Reisadvies - La Palma
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: La Palma
Reisadvies - La Palma
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: La Palma

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.