Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Costa Adeje

Wil je weten wanneer je het beste naar Costa Adeje kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie naar Costa Adeje op vakantie gaat, die doet dat eigenlijk maar voor één ding en dat is het feit dat het hier ongeveer 340 dagen per jaar lekker weer is. Dat maakt van Costa Adeje een bestemming die je eigenlijk het hele jaar door prima kunt bezoeken. De zon laat zich veel zien, de kans op regen is vrij klein en de maximumtemperaturen liggen vrijwel het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. Dat zijn de officieel gemeten temperaturen. Als je je in de zon begeeft dan is het vaak enkele graden warmer. Hierdoor is het bijna altijd goed tot uitstekend strandweer in Costa Adeje, zeker als je enigszins beschut kunt liggen. Omdat de wind vrijwel altijd aflandig is in Costa Adeje, is de kans groot dat je weinig last hebt van de wind. Hierdoor ligt de gevoelstemperatuur gedurende een groot deel van de tijd ver boven de twintig graden.

Lekkerste maanden

De beste reistijd voor Costa Adeje is van mei tot half oktober. Dit is de warmste, droogste en meest zonnige periode van het jaar. In de loop van oktober merk je dat er een grotere kans ontstaat op een keer wat minder stabiel weer. Vaak blijft eventuele bewolking meer landinwaarts liggen, waardoor in Costa Adeje zelf de zon grotendeels blijft schijnen. In de periode juni tot en met september worden de hoogste temperaturen geregistreerd. Reken op maxima van ongeveer 25 tot 30 graden en minimumtemperaturen die boven de twintig graden uitkomen.

Costa Adeje

In de winter

Als je in de wintermaanden naar de Canarische Eilanden wilt vliegen, dan behoort Costa Adeje tot de beste bestemmingen voor een strandvakantie. De ligging aan de zuidkant van Tenerife zorgt ervoor dat je in Costa Adeje een beetje het beste weer van de hele archipel krijgt. Bewolking en regen hebben hier veel minder kans om vat te krijgen op het weer dan elders op het eiland. Hierdoor is Costa Adeje geliefd als een winterzonbestemming.

Costa Adeje tijdens de schoolvakanties

Als je vanwege schoolgaande kinderen of wat voor reden dan ook aan de schoolvakanties gebonden bent, dan is de zomervakantie de beste reistijd voor een vakantie naar Costa Adeje. Het is dan droog, zonzeker en warm. Je kunt je bijna geen beter weer wensen voor een zonvakantie. De meivakantie en de herfstvakantie vormen goede alternatieve reisperiodes. Tijdens de meivakantie is het zeer zonnig, maar iets koeler dan in de zomervakantie. In de herfstvakantie is het ook iets koeler, maar neemt ook de kans op bewolking en regen iets toe. Je merkt dan vooral dat het aan het einde van de middag in de schaduw afkoelt.

Reisadvies - Costa Adeje
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Costa Adeje
Reisadvies - Costa Adeje
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Costa Adeje

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.