Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

slovenie Beste reistijd voor het Meer van Bled

Wil je weten wanneer je het beste naar het Meer van Bled kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Dankzij het in het meer gelegen eilandje met daarop de Maria Hemelvaartkerk is het Meer van Bled een zeer herkenbare plek. Wie dit meer ooit bezocht heeft, die zal een foto van het Meer van Bled direct als dusdanig herkennen. Binnen Slovenië geldt het Meer van Bled dan ook als één van de mooiste en daardoor meest geliefde vakantiebestemmingen. Omdat het meer slechts anderhalve vierkante kilometer groot is, is het niet zo dat er tienduizenden toeristen tegelijkertijd hun vakantie direct aan het meer zelf bieren. Vaak moeten ze een accommodatie in de directe omgeving zoeken. Een redelijk deel van de bezoekers komt slechts voor één dag naar het Meer van Bled, bijvoorbeeld tijdens een rondreis door Slovenië of op weg naar de Balkan.

De natuurlijke schoonheid van het Meer van Bled is ieder moment van het jaar zichtbaar. Bij zonnig warm weer is het meer op z'n aangenaamst. Wie het meer bij nevelig weer heeft gezien of juist in de winter, die kan niet ontkennen dat ook bij dergelijke omstandigheden de schoonheid van het Meer van Bled niet verhuld wordt. Zo kan de ijslaag van het bevroren meer in combinatie met de besneeuwde omgeving voor prachtige plaatjes zorgen. Wil je schaatsen op het Meer van Bled, dan moet je wat geluk hebben. Het wordt niet alle winters koud genoeg om voor een ijslaag te zorgen die dik genoeg is om te kunnen schaatsen. De kans op een bevroren meer is het grootste in januari en de eerste helft van februari.

De beste maanden voor het Meer van Bled

Als je met lekker weer naar het Meer van Bled wilt reizen, dan moet je dat in de zomer doen. Net als in grote delen van Europa is dat de beste reistijd om op vakantie te gaan. De meest aangename maanden voor het Meer van Bled zijn juni, juli, augustus en september. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in deze reisperiode veelal tussen de 20 en 30 graden, met vooral in de maanden juli en augustus veel kans op zomerse dagen waarbij het kwik oploopt tot boven de 25 graden. Het water is dan ook op z'n warmst: ongeveer 20-21 graden Celsius, maar aan de oevers is het vaak nog iets warmer zolang je in de ondiepe stukken blijft.

Reisadvies - het Meer van Bled
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het Meer van Bled
Reisadvies - het Meer van Bled
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het Meer van Bled

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.