Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

slovenie Beste reistijd voor Ljubljana

Wil je weten wanneer je het beste naar Ljubljana kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en de best bezochte stad van het land. Ljubljana ligt in een heuvelachtig landschap; centraal in het land. Hoewel Ljubljana al wat verder landinwaarts ligt, is er in de stad sprake van een gematigd zeeklimaat. De invloed van de Adriatische Zee zorgt ervoor dat het weer wat getemperd wordt en het klimaat een wat meer gematigd karakter kent. Dat betekent niet dat er geen extreme weersomstandigheden mogelijk zijn in Ljubljana. In de winter kan er matige tot strenge vorst in de nacht voorkomen en zelfs overdag bestaat de kans dat de temperatuur niet boven het vriespunt uitkomt. Dergelijke ijsdagen komen meerdere keren per jaar voor. In de winter valt een redelijk deel van de neerslag in de vorm van sneeuw. Ljubljana kent tijdens een doorsnee winter gemiddeld 48 dagen met sneeuwval. Dit gebeurt vooral in de maanden december, januari en februari. Vanwege het winterse en overwegend sombere weer is de winter niet de meest geliefde reistijd voor een vakantie in Ljubljana.

Beste maanden om Ljubljana te bezoeken

Als je een stedentrip naar Ljubljana wilt maken, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd om dat te doen. Tijdens deze maanden is de kans op warm weer in combinatie met enigszins zonnige weersomstandigheden het grootst. Wel moet je weten dat juist in het zomerseizoen de grootste hoeveelheden neerslag voorkomen in Ljubljana. Wie kijkt naar de klimaatstatistieken die ziet dat er met name juni een vrij natte maand kan zijn. Het wispelturige klimaat van Ljubljana zorgt ervoor dat het soms een langere periode droog en warm kan zijn, terwijl een andere periode juist door wisselvalliger en koeler weer getypeerd wordt. Het is daarom altijd een kwestie van geluk hebben als je Ljubljana bezoekt.

In de zomermaanden juli en augustus is het op z'n warmst in Ljubljana. De gemiddelde middagtemperatuur ligt dan rond de 25-26 graden. Het gaat om gemiddeld cijfers. In de praktijk wordt het in de zomer geregeld 30 graden of nog warmer in Ljubljana. Daar staat natuurlijk tegenover dat er ook dagen voorkomen waarbij de middagtemperaturen onder het gemiddelde liggen.

Reisadvies - Ljubljana
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Ljubljana
Reisadvies - Ljubljana
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Ljubljana

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.