Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

sint-maarten Beste reistijd voor Sint Maarten

Wil je weten wanneer je het beste naar Sint Maarten kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Sint Maarten is één van de tropische bestemming die het Koninkrijk der Nederlanden rijk is. Het is net als Nederland een zelfstandig land dat binnen het koninkrijk valt. Tot tegenstelling wat sommige mensen denken is Sint Maarten geen onderdeel van Nederland. Sint Maarten ligt op de zuidelijke helft van het gelijknamige eiland. Het Franse overzeese departement Saint Martin beslaat het noordelijke deel.

Sint Maarten heeft een aangenaam tropisch klimaat met overwegend goed strandweer. Dat is de belangrijkste reden voor vakantiegangers om naar Sint Maarten te komen. Het weerbeeld bestaat meestal uit een afwisseling van wolkenluchten, flinke zonnige periodes en van tijd tot tijd een regenbui. Dat laatste is inherent aan een tropische bestemming. Op jaarbasis valt er gemiddeld ongeveer duizend millimeter regen. Dat is ongeveer een derde meer dan in Nederland. In Sint Maarten is er sprake van een drogere en een nattere periode. Het zijn geen grote verschillen, maar een bijkomend effect van het regenseizoen is dat het dan warmer is en vooral warmer. Dat komt omdat de luchtvochtigheid toeneemt.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Sint Maarten is van half december tot en met april. Het verschilt een beetje van jaar tot jaar. Het ene jaar merk je dat het eind november al beduidend droger wordt, een ander jaar moet je tot begin januari wachten op het best weer voor een heerlijke strandvakantie. De maanden februari en maart zijn het allerbeste, omdat de buien die voorkomen snel weer overwaaien.

Sint Maarten tijdens de schoolvakanties

Wie met schoolgaande kinderen reist of op andere wijze aan de vastgestelde schoolvakanties vastzit die heeft in de voorjaarsvakantie (krokusvakantie) de beste reistijd. Deze vakantie valt altijd in februari of maart, wat de beste reismaanden zijn voor een vakantie op Sint Maarten. Onze tweede keus zou de meivakantie zijn. Hoewel je merkt dat het warmer wordt en dat er al wat meer buien voorkomen, zit je nog wel voor het orkaanseizoen waarin de kans op slecht weer groter is.

De zomervakantie valt in de nattere en warmere periode. De middagtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 30 en 33 graden Celsius. Het zeewater is zeer aangenaam met 28 graden. In juli is de kans op een bui iets kleiner dan in augustus. Als je tijdens de zomervakantie naar Sint Maarten wilt reizen dan kun je het beste zo vroeg mogelijk gaan. Dat heeft mede te maken met de toenemende kans op slecht weer dat gepaard kan gaan met harde wind.

Voor de herfstvakantie zouden wij niet zo snel voor een strandvakantie op Sint Maarten kiezen. je hebt maximaal één week ter plaatse, waarbij er de kans bestaat dat je vier, vijf of in het ergste geval zelfs zes of zeven dagen minder goed weer hebt. De lucht is in de maanden september en oktober het minst stabiel.

Reisadvies - Sint Maarten
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sint Maarten; het Nederlandse deel van het eiland Sint Maarten
Reisadvies - Sint Maarten
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sint Maarten; het Nederlandse deel van het eiland Sint Maarten

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.