Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Saint-Martin

Wil je weten wanneer je het beste naar Saint-Martin kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Collectivité de Saint Martin is een overzeese gemeenschap van Frankrijk. Het beslaat het noordelijke deel van het eiland Sint Maarten. Op de zuidelijke helft ligt het gelijknamige land Sint Maarten, dat een zelfstandig land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Saint Martin ligt in het Caribisch gebied, waardoor er vrijwel vanzelfsprekend sprake is van een tropisch klimaat. In het geval van Saint Martin gaat het om een tropisch moessonklimaat. Dat komt omdat er sprake is van een moessonperiode en een droger seizoen. Dat drogere seizoen is direct de beste reisperiode voor een vakantie in Saint Martin.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Saint Martin is van half december tot en met april. Dit is ongeveer de periode waarin er de kleinste kans op neerslag is. Niet alleen is de frequentie van de buien lager, ook valt er in zijn totaliteit minder regen. Het weer is overwegend vriendelijk. Je zult regelmatig bewolking zien en het zal zelfs van tijd tot tijd zwaar bewolkt zijn. De zon laat zich daarentegen ook veelvuldig zien. Wie een strandvakantie wil vieren die zal zich in deze periode prima vermaken.

Tijdens de moessonperiode valt er vaker en meer regen. De temperaturen stijgen licht. In januari lagen de maximumtemperaturen gemiddeld nog rond de 27 tot 30 graden, zodra in mei het natte seizoen aanbreekt wordt het iets warmer met maxima die veelal net iets boven de dertig graden liggen.

Wind

De wind waait in Saint Martin 95% van de tijd uit oostelijke richtingen. Deze passaatwind brengt verkoeling, wat zeker in de warmere maanden welkom is. Het zorgt er ook voor dat er aan de oostelijke stranden meer wind staat en meer golfslag is. Voor wie een strandvakantie aan Orient Bay of in Anse Marcel wil vieren is dat wel handig om te weten. Wil je een vakantie in de luwte beleven, kies dan voor de westelijke kust van Saint Martin.

Orkanen

Zoals we in september 2017 helaas mee hebben mogen maken is Saint Martin vatbaar voor orkanen. Gedurende de jaren zijn er meerdere orkanen richting Saint Martin getrokken, maar zo destructief zoals orkaan Irma op 6 september over het hele eiland raasde was ongekend. Helaas kan dit in de toekomst nogmaals gebeuren. Statistisch gezien maken de meeste Caribische eilanden een vrij grote kans om in ieder geval eens in de 20 tot 30 jaar te maken te krijgen met een zware orkaan. het orkaanseizoen loopt van juni tot begin december.

Reisadvies - Saint-Martin
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Saint-Martin; het Franse deel van het eiland Sint Maarten.
Reisadvies - Saint-Martin
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Saint-Martin; het Franse deel van het eiland Sint Maarten.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.