Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Sint Eustatius

Wil je weten wanneer je het beste naar Sint Eustatius kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Met een oppervlakte van slechts 21 vierkante kilometer is Sint Eustatius het op één na kleinste eiland van het Caribische deel van Nederland, waar ook Saba en Bonaire toe behoren. Het vulkanische eiland kent een tropisch klimaat met vrij hoge temperaturen en alle maanden neerslag, waarbij er sprake is van een drogere en een nattere periode. Tijdens het drogere seizoen is het iets minder warm, wat door de meeste bezoekers aan Sint Eustatius als aangenaam ervaren wordt. Als in het nattere seizoen zowel de temperaturen als de relatieve luchtvochtigheid stijgen, resulteert dit in een hogere gevoelstemperatuur. Het weer wordt dan klammig en benauwd. Dat merk je zeker op het moment dat je je in gaat spannen, bijvoorbeeld tijdens wandelingen op Sint Eustatius.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie op Sint Eustatius is van half december tot het einde van april. De kans op neerslag neemt in mei aanzienlijk toe ten opzicht van april. Je merkt ook dat de bewolking in mei meer vat krijgt op het algemene weerbeeld op Sint Eustatius. Juni en juli zijn weer wat droger dan mei, waardoor deze maanden over het algemeen ook als prima reismaanden voor Sint Eustatius beschouwd worden.

Het nattere seizoen

De tweede helft van het kalenderjaar mag als het nattere seizoen beschouwd worden. De middagtemperaturen liggen dan rond de 30 graden Celsius. 's Nachts koelt het zeer geleidelijk af om pas tegen zonsopkomst bij de minimumtemperatuur van het etmaal terecht te komen. Het is dan meestal ergens tussen de 23 en 27 graden. Tijdens het nattere seizoen zie je dat het aantal dagen waarin het regent toeneemt en dat de kans op dagen met grotere neerslagsommen groter wordt. Met name in de maanden september, oktober en november kan het soms flink regenen. Stortregens met grote hoeveelheden regen binnen een kort tijdsbestek zijn dan niet uitgesloten.

Orkanen

Vanaf juli tot en met november bestaat er een kleine kans dat Sint Eustatius getroffen wordt door een orkaan. Deze periode geldt als het orkaanseizoen in een groot deel van het Caribisch gebied. Gelukkig wordt Sint Eustatius niet zo vaak getroffen door een zware storm met orkaankracht. Je kunt de kans hierop echter niet geheel uitsluiten.

Reisadvies - Sint Eustatius
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sint Eustatius
Reisadvies - Sint Eustatius
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sint Eustatius

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.