Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Schotland Beste reistijd voor Inverness

Wil je weten wanneer je het beste naar Inverness kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In het noordoosten van Schotland ligt de stad Inverness. Deze plaats wordt als de hoofdstad van de Schotse Hooglanden beschouwd. Dat heeft vooral te maken met de grootte van Inverness. Hier wonen ruim vijftigduizend inwoners, wat aanzienlijk groter is dan de andere plaatsen in de Highlands. Voor mensen die een rondreis door de hooglanden maken, is Inverness een bijna onvermijdelijke stop. Autoweg A82 die dwars door de Schotse Hooglanden loopt en Autoweg A9 die vanuit Edinburgh naar het noorden leidt, lopen beiden door Inverness. Bezienswaardigheden in en rond Inverness zijn Inverness Castle en Loch Ness. Ja, dat is waar volgens de legende een nooit vastgelegd monster zou leven.

Beste periode

Inverness heeft het geluk aan de betere kant van Schotland te liggen. Hier is net als in heel het land sprake van een gematigd zeeklimaat. Het oosten is echter minder bewolkt en nat dan het westen. Er valt in Inverness aanzienlijk minder neerslag dan bijvoorbeeld het in het westen gelegen Fort William. Daardoor is de kans op slecht weer kleiner. Ook de windkracht ligt hier gemiddeld lager. Als je kijkt naar de gemiddelde maximumtemperaturen en de kans op regen, dan mogen we de periode mei tot en met augustus tot de beste reistijd voor Inverness rekenen. April kan aan de koele kant zijn en september is somberder dan de zomerperiode.

Grijze winters

De wintermaanden zijn in Inverness grijs en aan de frisse kant. De vrij hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt er dan voor dat het 'waterkoud' aan kan voelen. De gevoelstemperatuur ligt dan enkele graden lager dan de daadwerkelijke temperatuur. Die ligt in de winter veelal enkele graden boven het vriespunt. 's Nachts is de kans op vorst groter.

Reisadvies - Inverness
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Inverness
Reisadvies - Inverness
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Inverness

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.