Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Schotland Beste reistijd voor Fort William

Wil je weten wanneer je het beste naar Fort William kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Schotse stadje Fort William ligt aan de oevers van Loch Linnhe. Tevens ligt deze plaats vlakbij Ben Nevis; de hoogste berg van Schotland. Binnen de Schotse Hooglanden geldt Fort William als een belangrijk knooppunt. Van hieruit kun je verschillende uitstapjes doen, zoals de beroemde treinroute met de Jacobite Train die voorkomt in de films van Harry Potter. Andere bezienswaardigheden bij Fort William zijn het Inverlochy Castle en Neptune's Staircase. Voor wie een rondreis door de Schotse Hooglanden maakt is Fort William vrijwel zeker een stopplek. Het overnachten geschiedt hier vooral in 'bed&breakfasts'.

Het zeeklimaat zorgt voor vrij veel neerslag in Fort William. De 1345 meter hoge Ben Nevis is daardoor vaak in nevelen gehuld. De beklimming van deze berg is door de weersomstandigheden niet zonder risico's. De vrij grote hoeveelheden regen en de vaak aanwezige bewolking komt door de ligging in het westen van Schotland. Dit gebied is gevoeliger voor slechte weersomstandigheden dan het oosten van het land.

Beste maanden

Kijkend naar het klimaat van Fort William, zijn het late najaar en de zomer de beste reistijd om deze plaats te bezoeken. De voorkeur op basis van de neerslagkansen zou liggen in de maanden mei en juni. In april kan het waterkoud zijn, terwijl de zomermaanden juli en augustus natte dagen kennen. Vanaf september neemt de kans op onbestendig weer toe, met vooral in oktober een grote kans op regenachtige periodes. Die kunnen gepaard gaan met harde wind. Het kan in Fort William zelfs stormen in het najaar.

Mocht je tijdens de herfstvakantie naar Fort William op vakantie willen gaan, dan kun je genieten van de herfstkleuren die de natuur laat zien. Vooral rond de stad kun je prachtige rood- en bruintinten zien.

Reisadvies - Fort William
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Fort William
Reisadvies - Fort William
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Fort William

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.