Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Saba

Wil je weten wanneer je het beste naar Saba kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Saba is tegenwoordig een bijzondere gemeente van Nederland en behoorde vroeger tot de Nederlandse Antillen. Deze Caribische bestemming behoort samen met Bonaire en Sint Eustatius tot de warmste bestemmingen binnen Nederland. Het slechts 13 vierkante kilometer tellende eilandje is tevens één van de meest groene plekken die Nederland telt. De vulkaan Mount Scenery domineert het landschap. Met een hoogte van 887 meter is dit de hoogte berg van Nederland. De ligging in het Caribische gebied zorgt ervoor dat er op het altijd warme Saba sprake is van twee seizoenen: een droger seizoen in de eerste helft van het jaar en een nattere periode gedurende het tweede deel van het jaar.

Beste maanden

De beste reistijd voor Saba is van januari tot en met april. Na een wat nattere meimaand vormen de maanden juni en juli goede alternatieven. Juli kan soms al wat winderig zijn, wat voor spectaculaire landingen op de landingsbaan van het vliegveld kan zorgen. Met slechts 400 meter behoort deze start- en landingsbaan tot de allerkortste ter wereld. Na juli neemt de kans op stormachtige omstandigheden toe. Dat duurt tot en met november.

De temperaturen liggen gedurende de eerste vier maanden van het jaar overdag tussen de 27 en 30 graden Celsius. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat het amper afkoelt tijdens de nacht. Minimumtemperaturen van ongeveer 22 tot 25 graden zijn dan vrij normaal. Vanaf april/mei stijgen de temperaturen licht. Het aantal dagen dat het regent neemt toe en de gemiddelde maandsom aan neerslag stijgt ook. Kenmerkend voor het weer op Saba is dat een plotselinge weersomslag altijd op de loer ligt.

Saba tijdens de schoolvakanties

Wil je Saba bezoeken tijdens een schoolvakantie, dan zijn de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie de beste reisperiodes. Dit zijn de vakanties met de meeste kans op droge dagen en de fijnste gevoelstemperaturen. Wat je in de klimaattabellen van Saba immers niet zo snel terugziet is dat de benauwdheid vanaf mei toeneemt door een hogere relatieve luchtvochtigheid.

Reisadvies - Saba
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Saba
Reisadvies - Saba
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Saba

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.