Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

polen Beste reistijd voor Warschau

Wil je weten wanneer je het beste naar Warschau kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Redelijk centraal in Polen ligt de grootste stad van het land, dat tevens de rol van hoofdstad toebedeeld heeft gekregen. Warschau is in de middeleeuwen gesticht. In de loop der jaren is een groot deel van de historische stad verloren gegaan, met name tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog is ene redelijk deel herbouwd, waardoor er in het centrum van Warschau een mooie mix is ontstaan van historische elementen en moderne architectuur. Je ziet hier behalve indrukwekkende paleizen zoals het Wilanówpaleis en fraaie plekjes zoals het Slotplein, ook zakelijke gebieden met wolkenkrabbers die in strakke architectuur met gebruik van veel staal en glas ontworpen zijn.

In Warschau heb je te maken met een gematigd continentaal klimaat. Hierdoor zijn de winters vrij koel en grijs, terwijl de zomers redelijk zonnig en vaak aangenaam warm zijn. Pieken van meer dan dertig graden Celsius zijn goed mogelijk in de zomermaanden. Bij uitzondering kan dit zelfs al in april of mei voorkomen. De kans op tropische warmte in Warschau is het grootst in de maanden juli en augustus. In september neemt die kans enorm af en in oktober komt dergelijke warmte niet meer voor.

Beste maanden voor Warschau

Als je een stedentrip naar Warschau wilt maken, dan plan je dat het beste ergens in de periode mei tot en met september in. Dit zijn in de regel de meest aangename maanden om door de stratenvan Warschau te lopen, waarbij je een goede kans hebt dat het weer lekker genoeg is om af en toe op een buitenterras plaats te nemen. Als het weer in Warschau in de zomer onder invloed van een hogedrukgebied te maken krijgt met de aanvoer van warme lucht uit het oosten of zuiden, dan kan het flink warm worden in Warschau. Wie die kans wil reduceren, die kiest bij voorkeur voor mei of september als reismaand voor Warschau.

Reisadvies - Warschau
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Warschau
Reisadvies - Warschau
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Warschau

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.