Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

polen Beste reistijd voor Gdańsk

Wil je weten wanneer je het beste naar Gdańsk kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De hanzestad Gdańsk is een geliefde stedentripbestemming in het noorden van Polen. De aan de Oostzee gelegen handelsplaats behoort samen met Krakau tot de bekendere plekken in het land. De eeuwenlange geschiedenis zorgt ervoor dat Gdańsk verschillende historische plekken en gebouwen kent. Met name op de Langstraat (ulica Długa) en de Lange Markt (Długi Targ) staan heel wat prachtige panden uit lang vervlogen tijden. Wat betreft fraaie gevels behoort Gdańsk tot de beste steden in het noordoosten van Europa. Bij Gdańsk kun je van verschillende stranden genieten. In de zomer kun je op deze manier een stedentrip met een strandvakantie combineren. Het is misschien wel goed om erbij te vermelden dat het zeewater in augustus pas op z'n warmst is met ongeveer 18 graden Celsius. Dat is ongeveer twee tot drie graden koeler dan de zeewatertemperatuur langs onze eigen Noordzeekust.

Het klimaat van Gdańsk zorgt ervoor dat de stad niet zo warm is in de zomer en dat de winters fris zijn met soms wat gemeen koude dagen. Hoewel Gdańsk ook zeker in het winterseizoen mooi is, is dit volgens ons niet de beste reistijd om deze Poolse stad te bezoeken. Wie met mooi weer naar Gdańsk wil reizen, die legt de focus het beste op het zomerseizoen.

Beste maanden voor een vakantie in Gdańsk

Als je je beslissing puur baseert op het weer, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Gdańsk. Je mag dan in ieder geval rekenen op enigszins aangename weersomstandigheden. De maanden mei en september zijn wat droger, terwijl de zomermaanden juni, juli en augustus op hun beurt juist weer wat warmer en zonniger zijn. De maximumtemperaturen liggen in de zomer rond of net iets boven de twintig graden. Als een hogedrukgebied het weer bepaalt en zorgt voor de aanvoer van warmere lucht, dan kan het in Gdańsk gemakkelijk 25 graden of warmer worden. Periodes met warme zomerdagen worden vaak wel afgesloten met een zomerse regen- of onweersbui.

Reisadvies - Gdańsk
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Gdańsk
Reisadvies - Gdańsk
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Gdańsk

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.