Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

oostenrijk Beste reistijd voor Salzburg

Wil je weten wanneer je het beste naar Salzburg kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van alle steden in Oostenrijk behoort het romantische Salzburg tot de drie populairste bestemmingen. Een deel van de toeristen vliegt speciaal voor Salzburg richting Oostenrijk, maar een groot del combineert een bezoek aan de stad met een vakantie elders in dit wonderschone Alpenland. Het achterland van Salzburg behoort tot de best bezochte regio's van het land. Dat is niet zo verwonderlijk als je kijkt wat voor natuurschoon daar allemaal te ontdekken valt. Salzburg is dankzij de barokke architectuur een bijzondere bestemming. Dat het tevens de geboortestad van Mozart is, zorgt voor extra belangstelling.

Beste maanden

Eigenlijk kun je Salzburg het hele jaar door bezoeken. Het weer heeft natuurlijk wel wat invloed op de algehele beleving van een citytrip naar Salzburg. Wie het lekkerste weer wil hebben, die wacht totdat het voorjaar goed op gang gekomen is. De beste reistijd is daarom zo vanaf half mei en duurt tot en met september. In oktober merk je dat het herfstweer vaker vat begint te krijgen op Salzburg.

Salzburg

Salzburg in de zomervakantie

De maanden juli en augustus zijn het drukste in Salzburg. Dit is het moment dat de zomervakanties in Europa gevierd worden en Europeanen vanuit verschillenden landen langs Salzburg komen met de auto. Het is zonde om dan niet van de gelegenheid gebruik te maken om een tussenstop van één of meerdere dagen te maken in Salzburg. Het weer is over het algemeen heerlijk in deze periode. Denk aan middagtemperaturen die gemiddeld tussen de 20 en 26 graden liggen, met af en toe een uitschieter naar boven. Tropische temperaturen van 30 graden komen voor in Salzburg. Vaak wordt een periode met hitte afgesloten met zomerse buien. Dat kunnen flinke regenbuien zijn die niet zelden gepaard gaan met onweer.

Salzburg combineren met de wintersport

Als je in Oostenrijk op skivakantie gaat, dan kun je dat combineren met een bezoek aan Salzburg. Zeker als je naar een wintersportgebied gaat dat in het achterland van deze stad ligt. Via de snelwegen ben je zo in het centrum van Salzburg. Een dagtrip is dus zo gemaakt. Reken wel op vrij koele weersomstandigheden. Overdag liggen de maxima vaak amper boven het vriespunt. Het kan zelfs het hele etmaal blijven vriezen. De zon laat zich in de winter niet zo vaak zien. In het algeheel geldt dat het in de winterperiode somberder is in Salzburg.

Reisadvies - Salzburg
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Salzburg
Reisadvies - Salzburg
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Salzburg

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.