Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

marokko Beste reistijd voor Marrakech

Wil je weten wanneer je het beste naar Marrakech kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Binnen Marokko geldt Marrakech als één van de absolute vakantiebestemmingen. De sprookjesachtige 1001-nachtsfeer in combinatie met een aangenaam warm klimaat zorgt ervoor dat je te maken hebt met een unieke stedentripbestemming waar je een groot deel van het jaar naartoe kunt reizen. Het leven in Marrakech lijkt zich door het overwegend warme weer vooral buiten af te spelen, maar zijn vooral de binnenplaatsjes die de stad zo interessant maken. De mooiste hoekjes en plekjes van Marrakech vragen om een ontdekkingstocht, waarbij je je bij voorkeur laat leiden door een goede gids die de stad op zijn (of haar) duimpje kent.

Het maakt wat betreft het weer wel uit in welk seizoen je naar Marrakech reist. De wintermaanden zijn iets koeler, doch nog steeds aangenaam. Ook merk je dat er vanaf pakweg november tot en met begin maart iets meer kans is op neerslag. Wat je vooral zult ervaren is dat de avonden en nachten wat koeler zijn in de winter. Je ontkomt er dan niet aan om een vest of trui mee te nemen als je je na zonsondergang buiten begeeft. In de zomer is het juist zo dat het eigenlijk iets te warm is voor een stedentrip naar Marrakech. Met middagtemperaturen die dan gemiddeld tussen de 33 en 40 graden uitkomen mag je het best wel heet noemen. Als je een hotel met zwembad geboekt hebt, is het overdag wel uit te houden in Marrakech. Anders kun je deze maanden beter ontwijken.

Beste maanden voor Marrakech

Als je een vakantie in Marrakech wilt vieren, dan zijn maart, april, mei, oktober en november de beste maanden om dat te doen. Wie goed tegen de warmte kan, die kan de maanden juni en september nog net tot de beste reistijd voor Marrakech rekenen. De meeste mensen vinden het in deze maanden toch wel aan de hete kant.

Marrakech tijdens de schoolvakanties of feestdagen

Als je vast zit aan de schoolvakanties of aan de lange weekeindes, dan zijn er meerdere periodes die je tot de beste reistijd kunnen rekenen. Ideale weekends qua weer zijn het paasweekend (zaterdag t/m maandag), het pinksterweekend (zaterdag t/m maandag) en omdat deze een dag langer is: het hemelvaartweekend (donderdag t/m zondag). Van de schoolvakanties zijn de voorjaarsvakantie, de meivakantie en de herfstvakantie de beste reisperiodes.

Reisadvies - Marrakech
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Marrakech
Reisadvies - Marrakech
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Marrakech

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.