Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

marokko Beste reistijd voor Fes

Wil je weten wanneer je het beste naar Fes kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In de noordelijke regionen van Marokko ligt Fes; één van de Marokkaanse koningssteden. De ruim 1200 jaar oude stad is uitgegroeid tot de tweede stad van Marokko, als je kijkt naar het inwoneraantal. Als toeristische bestemming is Fes, dat ook als Fez geschreven kan worden, steeds meer in opkomst. Menigeen ontdekt dat deze bijzondere bestemming authentieker is dan het veelal gelauwerde Marrakech. Ook in Fes kun je genieten van een typische Arabische sfeer met prachtige bouwwerken, sfeervolle souks en heerlijke plekjes om van allerlei lekkernijen te proeven. Typerend voor Fes zijn de leerlooierijen en de daaruit voortvloeiende leerindustrie.

Officieel heeft Fes een warm mediterraan klimaat dat enorm neigt naar een continentaal klimaattype. In Fes heb je te maken met milde nattere winters en droge hete zomermaanden. Hierdoor zijn de tussenseizoenen het meest interessant als reistijd voor Fes. Je wilt immers niet in Fes zijn op het moment dat de stad zijn heetste momenten beleeft en de winter is net iets aan de koele kant, maar om eerlijk te zijn nog steeds wel een prima moment om door de straatjes van historisch Fes te kuieren.

Beste maanden voor Fes

Als je naar Fes op vakantie wilt gaan, dan vormen de periodes half maart tot begin juni en half september tot begin november de beste reistijd om dat te doen. Dit zijn de periodes met veelal aangename temperaturen. Het kan warm worden met maxima van 30 graden of hoger, maar vooral in het vroege voorjaar is het heel vaak aangenaam en niet té warm. Vanaf half juni tot half september is er een reële kans dat het heet wordt in Fes. Gemiddeld liggen de maximumtemperaturen dan rond de 32 tot 38 graden. Het kan evengoed dik 40 graden worden.

Fes tijdens de schoolvakanties of feestdagen

Als je vast zit aan de schoolvakanties of aan de lange weekeindes, dan zijn er meerdere periodes die je tot de beste reistijd kunnen rekenen. Ideale weekends qua weer zijn het paasweekend (zaterdag t/m maandag), het pinksterweekend (zaterdag t/m maandag) en omdat deze een dag langer is: het hemelvaartweekend (donderdag t/m zondag). Van de schoolvakanties zijn de voorjaarsvakantie, de meivakantie en de herfstvakantie de beste reisperiodes.

Reisadvies - Fes
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Fes
Reisadvies - Fes
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Fes

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.