Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

marokko Beste reistijd voor Agadir

Wil je weten wanneer je het beste naar Agadir kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Mensen die een vakantie naar Agadir boeken, die hebben naar alle waarschijnlijkheid zon, zee en strand als hoofddoel. Agadir is immers de bekendste badplaats van Marokko. Jaarlijks komen vele duizenden toeristen naar Agadir om hier van een heerlijke zonvakantie te genieten. Wie dat doet die zal zien dat Agadir meer te bieden heeft. Souk el Had behoort bijvoorbeeld tot de grootste markten van Marokko en in de stad kun je historische bouwwerken bewonderen zoals de resten van de kasba en de oude medina van Agadir. Vanaf Agadir kun je een uitstapje maken naar surfdorp Taghazout. Dit is één van de leukste plekken aan de Marokkaanse kust en ligt op slechts 25 kilometer van Agadir.

In Agadir heb je te maken met een warm steppeklimaat. Dat zorgt voor vrij weinig neerslag en vooral aangename temperaturen. Door het relatief koele zeewater wordt het niet zo snel extreem warm in Agadir. Daardoor is het hier in de zomer heerlijk vertoeven, terwijl het op dat moment dieper in het Marokkaanse binnenland verzengend heet kan zijn.

De fijnste maanden voor Agadir

Als je voor een strandvakantie naar Agadir wilt vliegen, dan is de periode juni tot en met september de beste reistijd om dat te doen. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 24 tot 26 graden. Soms wordt het warmer, een enkele keer zal het ietsjes koeler blijven. Je hoeft in de zomer niet bang te zijn dat het te koud zal zijn voor het strand. De 22 graden wordt in deze vier maanden vrijwel alle dagen minstens gehaald. Het mooie aan de zomer in Agadir is dat de zon overdag bijna ononderbroken schijnt en de kans op regen nihil is. Eigenlijk is dit een bijna perfect weertype voor een zonvakantie.

Als je de zee in wilt gaan, dan is het goed te weten dat de zeewatertemperatuur bij Agadir tijdens de warmste maanden niet hoger komen te liggen dan 21-22 graden. Dat is koeler dan wat je op veel plekken langs de Middellandse Zee zult ervaren. Ter indicatie: het zeewater is iets warmer dan wat je langs de Nederlandse Noordzeestranden zult ervaren.

Fes tijdens de schoolvakanties of feestdagen

Als je vast zit aan de schoolvakanties of aan de lange weekeindes, dan zijn er meerdere periodes die je tot de beste reistijd kunnen rekenen. Ideale weekends qua weer zijn het paasweekend (zaterdag t/m maandag), het pinksterweekend (zaterdag t/m maandag) en omdat deze een dag langer is: het hemelvaartweekend (donderdag t/m zondag). Van de schoolvakanties zijn de voorjaarsvakantie, de meivakantie en de herfstvakantie de beste reisperiodes.

Reisadvies - Agadir
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Agadir
Reisadvies - Agadir
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Agadir

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.