Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie vlag-zwitserland Beste reistijd voor Lago Maggiore

Wil je weten wanneer je het beste naar Lago Maggiore kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Lago Maggiore is een groot meer dat grotendeels in Italië ligt en deels in Zwitserland gelegen is. Wie goed op een landkaart kijkt die ziet dat het meer een vorm heeft die lijkt op dat van Italië. Alleen is in het geval van het Lago Maggiore de hak aan de linkerkant te ontdekken en de punt van de voet rechtsonder. De ligging tegen de Alpen aan zorgt ervoor dat het klimaat van het Lago Maggiore beïnvloed wordt door de nabijgelegen bergen. Officieel kent het Lago Maggiore een vochtig subtropisch klimaat. In de directe nabijheid komen verschillende microklimaten, waaronder een hooggebergteklimaat op de hogere plekken.

Van de grote meren in dit gebied heeft Lago Maggiore het natste klimaat. Stijgingsregens zorgen ervoor dat er vrij geregeld sprake is van neerslag in dit gebied. In de winter kan dit in de vorm van sneeuw zijn. In de zomer is het regen die vaak in grotere buien valt en niet zelden gepaard gaat met onweer.

Lekkerste maanden

De beste reistijd voor een vakantie aan Lago Maggiore is het zomerseizoen. Met name de maanden juni, juli en augustus lenen zich prima voor een zonvakantie of een ontspannen vakantie waarbij wat hogere temperaturen geen belemmering vormen. Wie actief bezig wil zijn, die kiest beter voor de periode van half april tot en met half juni. De maand september vormt een goed alternatief voor wie excursies wil maken of op sportieve wijze de vakantie door wil brengen aan het Lago Maggiore.

Reisadvies - Lago Maggiore
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Lago Maggiore
Reisadvies - Lago Maggiore
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Lago Maggiore

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.