Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Verona

Wil je weten wanneer je het beste naar Verona kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De stad Verona is de hoofdstad van de gelijknamige Italiaanse provincie. Onder Nederlandse toeristen is Verona een zeer geliefde bestemming. Dat komt vooral door het grote aantal toeristen dat een vakantie aan het Gardameer viert. Van daaruit is een dagtrip naar Verona snel gemaakt. Daarnaast is er een groter wordende groep bezoekers die speciaal voor Verona die kant op vliegt. Dankzij de relatief goedkope vliegtickets en de korte vliegafstand, is Verona een uitstekende stedentripbestemming.

De beste reistijd voor een bezoek aan Verona is van half mei tot half september. Dit is de periode met veruit het lekkerste weer. Je hebt in iedere maand kans op regen in Verona, maar in het zomerseizoen zijn de buien korter en intenser. Daardoor blijft er meer tijd over voor zonneschijn boven Verona. De maanden mei, juni en september zijn het meest aangenaam qua temperatuur. De maximumtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 20 en 28 graden. In de maanden juli en augustus is het met maxima van rond de 30 graden eigenlijk net iets te warm om door een stad te slenteren.

Verona

Arena van Verona

Een topbezienswaardigheid van Verona is het Romeinse amfitheater dat centraal in de stad staat. Je kunt de Arena van Verona vrijwel alle dagen van het jaar bezoeken. Op dagen dat er evenementen gehouden worden, kunnen er aangepaste openingstijden gelden. Wie van een operavoorstelling in de Arena van Verona wil genieten, die zal in de maanden juni, juli, augustus of september naar Verona moeten reizen. Dan worden er geregeld opera's gehouden op deze bijzondere plek.

Reisadvies - Verona
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Verona
Reisadvies - Verona
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Verona

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal.

Klimaatcijfers zeggen niet alles. Ze geven slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als een handige hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.