Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Turijn

Wil je weten wanneer je het beste naar Turijn kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Italiaanse stad Turijn ligt in Po-vallei, in het noorden van het land. De klimatologische omstandigheden worden mede bepaald door de berggebieden in de buurt van de stad. Hierdoor kent Turijn een vochtig subtropisch klimaat met een afwijkend neerslagpatroon ten opzichte van veel andere steden in Italië. Zo is de winter hier de droogste periode en is het voorjaar de natste tijd van het jaar. Kenmerkend voor het voorjaar is dat er flinke contrasten in weer kunnen zijn. De eerste warme dagen van het jaar wisselen zich af door de laatste flarden van koud weer. In de zomer merk je dat de hoeveelheden neerslag iets afnemen en dat vooral het aantal regendagen minder wordt. Dat komt omdat er in de zomermaanden vaker sprake is van grotere hoeveelheden regen binnen een etmaal.

Turijn

Eerlijk gezegd kent Turijn geen echt ideale reisperiode. Iedere maand van het jaar heeft naast voordelen zeker ook nadelen. Het pluspunt van Turijn is dat de binnenstad voorzien is van vele kilometers aan arcaden en galerijen, waardoor je deels beschut tegen de regen door de stad kunt lopen. In de zomer kun je, als je dat wilt, de gaanderijen gebruiken om niet in de volle zon te hoeven lopen.

Beste maanden voor Turijn

Als we een periode aan moeten wijzen als beste reistijd voor Turijn, dan zouden we kiezen voor de maanden juni tot en met september. Je bent dan in ieder geval bijna gegarandeerd van warm weer. In deze periode kun je nog wel te maken krijgen met regen, maar is die kans kleiner dan in het voorjaar. De maanden juli en augustus kunnen dagen kennen met tropische warmte (30 graden of hoger). Bij een gemiddelde relatieve luchtvochtigheid van ongeveer 75% kan het dan benauwd aanvoelen.

Reisadvies - Turijn
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Turijn
Reisadvies - Turijn
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Turijn

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.