Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Sicilië

Wil je weten wanneer je het beste naar Sicilië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Tururi Tours dé specialist voor Sicilië en Sardinië

Sicilië is het grootste eiland van Italië. Het ligt ten zuidwesten van het vasteland. Cultureel en sociaal gezien is Sicilië een bijzondere eiland. Familiebanden zijn heilig onder de lokale bevolking en men heeft een eigen taal: het Siciliaans. De afgelopen decennia is Sicilië een enorm populaire vakantiebestemming geworden. De puurheid en het eigen karakter van deze regio zal menigeen fascineren. Dat Sicilië daarnaast een bijzondere eigen keuken heeft en tal van mooie dorpen telt, maakt het eiland alleen maar extra aantrekkelijk voor toeristen. Het warme klimaat draagt er zeker ook een steentje aan bij.

Fijnste maanden voor Sicilië

De beste reistijd voor Sicilië bestaat uit de maanden die net voor en na de heetste zomermaanden juli en augustus vallen. Wij kunnen mei, juni en september aanbevelen als reisperiode voor een vakantie op Sicilië. Waarom juli en augustus niet? Wie weleens hartje zomer op Sicilië geweest is, die zal waarschijnlijk begrijpen waarom. Het is in deze periode warm op het eiland. Dat is als je geluk hebt. Als je pech hebt dan is het zinderend heet op Sicilië, net als het temperament van de Sicilianen en de gerechten die uit de keuken komen. Als er in Italië sprake is van serieuze hitte, dan mag je er op rekenen dat Sicilië tot de heetste regio's behoort. Temperaturen van 35 tot 40 graden komen geregeld voor. Nog iets hoger kan ook. Dan is het echt niet meer aangenaam op Sicilië. Aan de kust vind je nog enigszins verkoeling, maar in het binnenland kun je de hitte niet ontlopen.

Sicilië

Sicilië tijdens de schoolvakanties

Het toeristenseizoen op Sicilië begint medio april/mei en duurt tot in oktober. De Nederlandse herfstvakantie, die normaliter halverwege oktober valt, ligt net in de overgangsperiode van hoogseizoen naar laagseizoen. Je kunt in de najaarsvakantie goed weer treffen op Sicilië. De mogelijkheid dat het minder goed vakantieweer is mogen we niet uitsluiten. De zomervakantie is warm tot heet. Als je hartje zomer naar Sicilië wilt reizen, zorg er dan bij voorkeur voor dat je accommodatie voorzien is van airconditioning.

Als je gebonden bent aan de schoolvakanties dan is de meivakantie vaak de beste periode om te reizen. Het is dan niet te warm om lekker actief bezig te zijn of het eiland lekker te verkennen. Er bestaat een kans op een overwegend bewolkte dag of zelfs een regenbui. Over het algemeen is de kans op goed weer een stuk groter.

Reisadvies - Sicilië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sicilië
Reisadvies - Sicilië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sicilië

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.

Tururi Tours dé specialist voor Sicilië en Sardinië