Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Milaan

Wil je weten wanneer je het beste naar Milaan kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Lombardische stad Milaan is na Rome de tweede stad van Italië. Het zijn twee totaal verschillende steden. Milaan is vooral het zakenhart van Italië, waar Rome het vooral van de historische bezienswaardigheden moet hebben. Milaan krijgt daardoor een ander soort publiek. De stad is bijvoorbeeld enorm geliefd als winkelbestemming, omdat Milaan tot de wereldwijde grote modesteden behoort. Voor wie enigszins van shoppen houdt, is Milaan een absolute topbestemming. Daarnaast biedt de stad een uiteenlopend palet aan bezienswaardigheden en musea. Het meest bekend is de gotische Dom van Milaan die het hart van de stad vormt. Het warme zeeklimaat zorgt ervoor dat je Milaan een groot deel van het jaar prima kunt bezoeken. De winters zijn relatief koud en daardoor een stuk minder geliefd om naar Milaan te vliegen voor een stedentrip, tenzij het gaat om de nieuwe zomercollectie aan te schaffen of te profiteren van de winteruitverkoop.

Beste maanden om Milaan te bezoeken

De beste reistijd voor Milaan, op basis van het weer, is van mei tot en met september. Omdat de maanden juli en augustus serieus warm zijn, hebben de maanden mei, juni en september onze voorkeur om een vakantie in Milaan te vieren. Het is dan meestal prima weer voor een stedentrip: denk aan middagtemperaturen van 20 tot 28 graden en redelijk wat zonneschijn. Een regenbui ligt altijd op de loer, maar dat geldt in Milaan voor iedere maand.

Wie in juli of augustus naar Milaan wil gaan die moet zich instellen op maximumtemperaturen die tegen of rond de 30 graden liggen. Voor een stedentrip zijn dit hoge temperaturen, mede omdat de daadwerkelijke temperatuur in de stad hoger ligt dan deze officiële temperaturen. Vooral bij zonnig weer kan het in de straten van Milaan 's zomers heet aanvoelen.

Milaan

Winkelen in Milaan

Als winkelen je hoofddoel is, dan kun je in principe ieder moment in het jaar naar Milaan reizen. Alle maanden zijn uitstekende maanden om de boetiekjes en grotere winkels af te struinen naar de laatste mode of de beste koopjes. Wie voor de uitverkoop naar Milaan wil gaan, die kan het beste in de maanden januari of juli naar Milaan reizen. De winteruitverkoop start rond 7 januari en duurt tot het einde van februari. De meeste keuze heb je natuurlijk als je op tijd bent: de tweede of de derde week van januari. Voor de zomeruitverkoop kun je vanaf de eerste zaterdag van juli in Milaan terecht. Hoewel deze koopjesperiode tot het begin van september duurt, kun je er hier beter zo vroeg mogelijk bij zijn. In de loop van juli komen de toeristen die in de buurt van Milaan verblijven (denk aan de grote meren) naar Milaan om van de uitverkoop te profiteren.

Wil je voor de nieuwste collectie gaan winkelen in Milaan? Dan zijn februari/maart de beste maanden voor de voorjaarsmode, de maand mei is het beste voor de zomermode en vanaf augustus kun je de najaarsmode in de etalages zien. Voor de wintercollectie zijn de maanden september, oktober en ook nog november goede maanden.

Vermijd de grote beurzen

Milaan wordt veelvuldige bezocht door zakenreizigers en beursbezoekers. Op momenten dat er grotere beurzen gehouden worden in Milaan, stijgt de vraag naar hotelkamers. Dat heeft veel invloed op de prijzen voor accommodaties. Hotelkamers kunnen tijdens de grotere beurzen zomaar twee keer zo duur zijn, of nog duurder. Probeer daarom de data rond enorme evenementen in Milaan te vermijden als reistijd.

Reisadvies - Milaan
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Milaan
Reisadvies - Milaan
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Milaan

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.