Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Genua

Wil je weten wanneer je het beste naar Genua kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Italiaanse havenstad Genua ligt aan de Ligurische Zee. Door de ligging in het noordwesten van Italië heeft Genua een warm mediterraan klimaat, waarbij de winters aanzienlijk koeler en grijzer zijn dan de vrij warme en zonnige zomermaanden. Dankzij de invloed van de Middellandse Zee zijn de winters relatief mild. De zomers worden enigszins getemperd, waardoor de maximumtemperaturen hartje zomer gemiddeld onder de dertig graden blijven liggen. Een ander kenmerk van het weer in de zomer in Genua is dat er iedere maand kans bestaat op regen. Het overgrote deel van de tijd is het droog en zonnig, maar de zongarantie is niet geldig voor alle dagen in de zomer. Als het regent in Genua, dan blijft dat in de zomermaanden vooral beperkt tot een bui. Die zomerse buien kunnen heftig zijn en gaan niet zelden gepaard met onweer.

Genua

Beste maanden voor Genua

De beste reistijd voor een bezoek aan Genua is van juni tot en met augustus. Tijdens deze zomermaanden is het warm en zonnig. Er bestaat een kans op een regenbui, die soms gepaard kan gaan met onweer. Relatief gezien is de kans dat je te maken krijgt met regen vrij beperkt in deze periode. De temperaturen liggen overdag meestal ergens tussen de 25 en 30 graden. Het kan warmer worden, maar het aantal tropische dagen blijft onder invloed van de Middellandse Zee op jaarbasis meestal onder de vijftien tot twintig. De grootste kans op temperaturen die de 30 graden overschrijden heb je in de maanden juli en augustus.

De maanden mei en september zijn qua temperatuur ook prima maanden om een vakantie in Genua te vieren. Misschien mogen we zelfs stellen dat de temperaturen voor een citytrip in deze maanden zelfs iets beter zijn. Het nadeel van mei en vooral september is dat er meer kans op neerslag is.

Reisadvies - Genua
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Genua
Reisadvies - Genua
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Genua

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.