Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor het Comomeer

Wil je weten wanneer je het beste naar het Comomeer kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Comomeer is een van de grote meren in het noorden van Italië die gezien mogen worden als een belangrijke toeristische bestemming. Het meer heeft vooral veel aantrekkingskracht op toeristen die mooie landschappen, fraaie dorpjes en een aangename culinaire beleving willen combineren in een vakantie. Hoewel het Comomeer zeker toeristisch is, draait het hier allemaal wat meer om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het is er allemaal gemiddeld iets duurder dan bijvoorbeeld aan het Gardameer, maar daar krijg je gevoelsmatig een betere beleving voor terug. Het vochtige subtropische klimaat dat het weer aan het Comomeer bepaalt, zorgt voor een mix van aangename temperaturen met vrij hoge neerslagcijfers. Op jaarbasis valt er tussen de 1200 en 1400 millimeter aan neerslag boven het Comomeer. Een groot deel daarvan bestaat uit regen. In de winter kan er sprake zijn van sneeuwval.

De beste maanden voor het Comomeer

De beste reistijd voor het Comomeer bestaat uit de maanden juli en augustus als je voor een zonvakantie gaat; en uit de maanden mei, juni en september als je voor een actieve vakantie kiest, bijvoorbeeld om te windsurfen of te wandelen. Over het algemeen mag je daarom de periode mei tot en met september als beste reistijd voor het Comomeer beschouwen. Er is een grote 'maar' in het spel en dat is de combinatie van onvoorspelbaar weer en de kans op regen. Iedere maand van het jaar bestaat de kans dat je een dag met regen hebt, ook in de zomer. Sterker nog: in juli en augustus kan er aan het einde van de dag een regen- of onweersbui ontstaan. Die kunnen vrij plots op komen zetten. In het voorjaar merk je dat een plotse weeromslag ook geen ongebruikelijk verschijnsel is. Vooral de maand mei staat daar bekend om. In deze lentemaand vindt er geregeld een strijd plaats tussen koufronten en hogedrukgebieden die warme lucht aanvoeren. Wie tijdens de meivakantie een vakantie aan het Comomeer wil vieren, die moet dit zeker in het achterhoofd houden.

Reisadvies - het Comomeer
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het Comomeer
Reisadvies - het Comomeer
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het Comomeer

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.