Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Cinque Terre

Wil je weten wanneer je het beste naar Cinque Terre kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als er een bestemming in Italië is die tot de verbeelding spreekt, dan is het Cinque Terre wel. Dit nationale park bestaat uit vijf dorpen die gezamenlijk onder inschrijfnummer 826 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Cinque Terre bestaat uit de volgende dorpen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Riomaggiore en Manarola. Deze schilderachtige dorpjes liggen inde regio Ligurië; in het noordwesten van Italië. Het gebied is door de steile hellingen lastig te bereiken. Je hebt de keuze uit de trein en het wandelpad dat de dorpen met elkaar verbindt. Vanwege zijn schoonheid en de populariteit, is Cinque Terre het hele jaar door een drukke bestemming. Het maakt daarbij eigenlijk niet zoveel uit wat als beste reistijd gezien is. Ook in wat het laagseizoen zou moeten zijn, zie je volop toeristen naar deze bijzondere Italiaanse bestemming komen.

Beste reisperiode voor Cinque Terre

Op basis van het klimaat is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Cinque Terre. Dit is de warmere en meest zonnige periode van het jaar. Daarnaast is de kans op langdurige neerslag kleiner in het zomerseizoen. Wel bestaat de kans dat er een zomerse regen- of onweersbui valt. Die ontstaan vooral aan het einde van de middag. Vaak klaart het na zo'n bui weer snel op.

Wandelen tussen de dorpen

Wil je de wandeling tussen de dorpen maken, die bekend staat als de Sentiero Azzuro, dan zouden we de maanden juli en augustus proberen te vermijden. Het is dan met gemiddelde maximumtemperaturen die tussen de 25 en 30 graden liggen vrij zwaar om de inspannende wandeltocht te maken. Daar komt bij dat dit de periode is dat het zeer druk is in Cinque Terre en de prijzen voor hotelkamers tot soms ongekende hoogtes reiken.

Reisadvies - Cinque Terre
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Cinque Terre
Reisadvies - Cinque Terre
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Cinque Terre

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.