Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Bologna

Wil je weten wanneer je het beste naar Bologna kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je naar Bologna reist, dan kom je terecht in een walhalla voor smulpapen. Bologna is de hoofdstad van de provincie Emilia-Romagna, dat tot de beste culinaire regio's ter wereld beschouwd mag worden. Een bezoek aan Bologna is daarom iedere tijd van het jaar een culinair feest. Het bied je de kans om één van de bekendste sauzen ter wereld op zijn plek van oorsprong te eten. We hebben het dan natuurlijk over bolognesesaus. Deze vleessaus wordt in Bologna overigens 'ragu' genoemd. In Bologna wordt de saus vooral in combinatie met tagliatelle geserveerd in plaats van spaghetti.

Bologna

Als je Bologna op z'n mooist wil zien, dan moet je de stad bezoeken als het zonnetje schijnt en het buitenleven in volle gang. Bologna ligt vrij noordelijk in Italië, waardoor je hier te maken hebt met vier seizoenen die wat betreft ritme ongeveer gelijk lopen met dat van Nederland. In de winter is het vrij koel: de maxima variëren van ongeveer 5 tot 6 graden in december en januari tot ongeveer 9-10 graden in februari. In het winterseizoen is het daarom niet zo druk met toeristen. Het is daardoor de ideale reisperiode om het echte Bologna te ontdekken. De vele gaanderijen zorgen ervoor dat je redelijk droog door de stad kunt lopen als het een keer regent.

De beste maanden voor Bologna

Gebaseerd op het weer is de periode mei tot en met september de beste reistijd om Bologna te bezoeken. Dat weten veel andere toeristen ook, waardoor dit het duurdere hoogseizoen is in Bologna. Duur is hier relatief, want nog steeds is Bologna veel goedkoper dan andere topbestemmingen in Italië zoals Rome, Venetië en Florence. In mei ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 20 tot 25 graden. In juni mag je op maxima van 25 tot 30 graden rekenen. In de zomermaanden juli en augustus liggen de middagtemperaturen gemiddeld rond de 30 graden. Dat is best heet voor een stedentrip, waardoor wij eerder voor mei, juni of september zouden kiezen.

Reisadvies - Bologna
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bologna
Reisadvies - Bologna
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bologna

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.