Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Apulië

Wil je weten wanneer je het beste naar Apulië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Italiaanse regio Apulië is ook wel bekend onder de Italiaanse naam Puglia. Deze regio ligt in het zuidoosten van Italië. Wie op een landkaart kijkt die zal zien dat Apulië de 'hak van de laars' vormt. Dit is gebaseerd op de vorm van het land Italië; dat is net als een laars. Apulië is steeds meer in trek aan het raken onder mensen die het echte Italië willen zien en proeven, maar de drukste vakantieregio's proberen te ontwijken. Dan vind je in Apulië precies wat je zoekt: prachtige landschappen met authentieke dorpjes, heerlijke culinaire belevingen en een zeer aangenaam mediterraan klimaat dat prima bijdraagt aan het vakantiegevoel waar je naar op zoek bent.

De wat zuidelijkere ligging zorgt voor milde winters en vrij warme zomers. De gemiddelde maxima liggen in de warmste maanden rond de 30 graden, maar het wordt geregeld warmer. Middagtemperaturen van 35 tot 40 graden zijn af en toe geen uitzondering, zeker net als je je meer naar het binnenland van Apulië begeeft. Aan de kust worden de temperaturen nog enigszins getemperd door de nabijheid van de zee.

Beste maanden voor Apulië

De algemene beste reistijd voor Apulië bestaat uit de maanden mei, juni en september. De maanden april en oktober zijn goede alternatieven. Het wordt dan iets minder warm, maar de kans op goed weer met temperaturen van ongeveer 17 tot 23 graden overdag is vrij groot. In mei, juni en september is het nog wat warmer: reken op ongeveer 22 tot 28 graden in de middag, met een kans op tropisch weer.

Zonvakantie in Apulië

Is je hoofddoel van je vakantie om te relaxen met goed weer om te zwemmen en zonnebaden, dan is de periode van half juni tot begin september de beste reistijd voor Apulië. Het aantal dagen dat de 25 graden niet bereikt wordt, is vrij klein. De zon schijnt uitbundig. De kans op (vrijwel) onbewolkt weer ligt in juli rond de 85 tot 90 procent en in augustus tussen de 80 en 85 procent.

Reisadvies - Apulië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Apulië
Reisadvies - Apulië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Apulië

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.