Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor de Amalfikust

Wil je weten wanneer je het beste naar de Amalfikust kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Er zijn weinig kustgebieden die zo mooi zijn dat ze opgenomen worden op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Amalfikust is zo'n voorbeeld van een kuststrook van extreme schoonheid. Deze schilderachtige kust met steile kliffen ligt net iets ten zuiden van de stad Napels. Het dorp Amalfi vormt het hart van deze geliefde streek. Langs de Amalfikust is er sprake van een mediterraan klimaat. Dat betekent in het geval van de Amalfikust dat het in de winter mild en wat natter is. De zomer is vrij warm, droger en overwegend zonnig. Hierdoor is het zomerseizoen de meest populaire periode om een vakantie aan de Amalfikust te vieren.

Meest aangename maanden voor de Amalfikust

De beste reistijd voor de Amalfikust bestaat uit de maanden mei, juni en september. Dit is qua weer de meest gunstige reisperiode, omdat de kans op goed weer vrij groot is en de kans op extreme hitte in deze maanden niet al te groot. Als je in juli of augustus naar de Amalfikust reist, dan is de kans op tropische weersomstandigheden groter. De langjarige gemiddelde middagtemperaturen liggen dan net iets onder de 30 graden, maar er zijn voldoende dagen dat die tropische grens wel bereikt wordt.

Het rustige seizoen

De enige periode waarin het relatief rustiger is aan de Amalfikust, is van november tot en met maart. Tijdens dit laagseizoen is het aanzienlijk koeler dan in de zomer. Overdag komt het kwik ongeveer op 8 tot 16 graden uit en 's nachts blijft de minimumtemperatuur meestal enkele graden boven het vriespunt hangen. Er bestaat kans op vorst aan de grond. Het winterseizoen is helaas ook aanzienlijk somberder dan de zomer. Het beperkte aantal zonuren zorgt voor een andere beleving. Maar is de Amalfikust nou echt zoveel minder mooi in de winter? Wij vinden van niet. Ware schoonheid laat zich niet verhullen, ook niet door wolken of een regenbui.

Reisadvies - de Amalfikust
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Amalfikust
Reisadvies - de Amalfikust
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Amalfikust

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.