Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

ierland Beste reistijd voor Ierland

Wil je weten wanneer je het beste naar Ierland kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Ierland beslaat een groot deel van het gelijknamige eiland dat grotendeels omringd wordt door de Atlantische Oceaan. De ligging ten westen van het Verenigd Koninkrijk zorgt ervoor dat Ierland in de westelijke aanvoer van depressies en regengebieden valt. Het gematigde zeeklimaat dat het weer in Ierland bepaalt kent veel invloeden van de relatief warme Golfstroom of Noord-Atlantische Drift. Het zeewater zorgt ervoor dat het in de wintermaanden zelden serieus koud wordt, maar dat in de zomermaanden de temperaturen juist getemperd wordt. Dit resulteert in zomers waarin zomerse temperaturen niet zo eenvoudig gehaald worden en tropische temperaturen (30 graden of hoger) echt uitzonderingen zijn. De meeste mensen bezoeken Ierland niet om een zonvakantie te vieren, maar om kennis te maken met de geschiedenis, cultuur en natuur van deze boeiende vakantiebestemming.

Wind en bewolking domineren het weer in Ierland. Men zegt weleens dat het in Ierland veel regent, maar een blik op de klimaatstatistieken van Ierland laat zien dat dat slechts ten dele op waarheid berust. Het westen van Ierland is inderdaad vrij nat en telt een redelijk groot aantal dagen met neerslag: gemiddeld tussen de 220 en 240 regendagen. Het oosten van Ierland is een stuk droger. Daar valt amper meer neerslag dan in Nederland en het aantal dagen waarin er minstens 1 millimeter neerslag valt ligt er gemiddeld tussen de 140 en 170 dagen per jaar.

Ierland is een bestemming waar je eigenlijk het hele jaar door naartoe kunt gaan. De winter is kouder en somberder en de zomer is warmer en zonniger, zonder uitgesproken zonnig te zijn. Op basis van het weer en klimaat is de periode mei tot en met augustus de beste reistijd voor een vakantie in Ierland. Voor een stedentrip, bijvoorbeeld naar Dublin, kun je ook prima in maart, april, september of oktober naar Ierland reizen.

Reisadvies - Ierland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Ierland
Reisadvies - Ierland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Ierland

Beste reistijd voor bestemmingen in Ierland

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Ierland? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

>Cork

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.