Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

ierland Beste reistijd voor Dublin

Wil je weten wanneer je het beste naar Dublin kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Dublin is de levendige hoofdstad van Ierland. Er zijn weinig mensen die een vakantie in Ierland bezoeken zonder een bezoek te brengen aan Dublin. De belangrijkste reden om dat te doen is vanwege het uitgaansleven in deze stad. Het avondleven is op geen enkele manier te vergelijken met dat van andere steden. We spreken bewust van avondleven, omdat het stappen hier al vroeg in de avond begint en de drukte vooral voor middernacht plaatsvindt. De plek waar het zich hoofdzakelijk afspeelt is het Temple Bar district. Daar zitten de Ierse pubs waar onder je onder het genot van een Guinness of 'Jameson, Ginger & Lime' kunt genieten van geweldige livemuziek. Dit uitgaansleven gaat het hele jaar door, dus als je vooral daarvoor naar Dublin komt dan maakt het weinig uit wanneer je richting Dublin vliegt.

De beste reistijd voor een stedentrip naar Dublin is van mei tot en met augustus als je enigszins kans wil hebben op aangenaam weer. Vanwege de ligging in het westen van de Britse eilanden bestaat er altijd een redelijke kans op bewolking en regen, zelfs in de zomer. Het voordeel van deze periode is dat het in ieder geval niet guur zal zijn. De middagtemperaturen liggen in mei nog rond de 13 tot 17 graden. In juni, juli en augustus zijn maxima van tegen of rond de twintig graden normaal. Als je het geluk hebt dat Dublin onder invloed van een krachtig hogedrukgebied boven West-Europa komt dan liggen zomerse temperaturen (> 25 graden) in het verschiet. Bij uitzondering kunnen er in juli en augustus tropische waardes van 30 graden gehaald worden. Veel warmer kan het in Dublin niet worden. Wie in de zomer een boeiende stad wil bezoeken, maar geen zin heeft in hitte, is Dublin een goede optie.

De maanden april, september en oktober zijn prima alternatieve periodes voor een stedentrip naar Dublin. Als je kijkt naar de hotelkamerprijzen dan zie je dat deze maanden net zo duur zijn dan de qua weer betere maanden. Eigenlijk mag je de gehele periode april tot en met oktober als hoogseizoen rekenen. Daar komt een deel van maart nog bovenop als men in Ierland (en vooral in Dublin) St. Patrick's Day viert. Deze nationale feestdag wordt op 17 maart uitbundig gevierd in Dublin. Dit is het drukste moment in Dublin. Wie St. Patrick's Day in Dublin mee wil maken die moet op tijd boeken en mag rekenen op hoge prijzen voor hotelkamers en vliegtickets,

Sombere winters

De wintermaanden zijn ronduit somber in Dublin. De dagen zijn korter en gedurende de dag is er vaker sprake van bewolkt of grotendeels bewolkt weer. De maanden december en januari zijn het somberst met gemiddeld nog geen twee uur aan zonnig weer per dag. Bij een westelijke stroming is het mogelijk dat de ene na de andere depressie zich aandient en de zon zich dagenlang niet laat zien. De neerslag kan in de winter een winters karakter hebben. Denk aan hagel, natte sneeuw of sneeuw. Langere periodes met vorst komen niet zo gemakkelijk voor in Dublin.

Reisadvies - Dublin
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Dublin
Reisadvies - Dublin
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Dublin

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.