Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

ierland Beste reistijd voor Cork

Wil je weten wanneer je het beste naar Cork kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Net als wat voor heel Ierland geldt, reis je niet vanwege het goede weer naar Cork. Deze in het zuiden van het land gelegen stad kent een gematigd zeeklimaat met niet al te koele winters en zomers die ronduit gematigd zijn. Het kan het hele jaar door regenen, soms flink. Met name in het najaar kunnen er vrij grote hoeveelheden regen vallen. Cork kent geen echt droge periodes. Dat is wat je voor lief neemt als je hier je vakantie viert. Gelukkig laat de zon zich in de zomermaanden wel geregeld zien. Als je een beetje geluk hebt dan kun je een periode van meerdere dagen treffen waarin het amper of niet regent in Cork.

Beste maanden voor Cork

Als je een vakantie in Cork wilt vieren en enigszins aangenaam weer wilt hebben, dan is het zomerseizoen het meest geschikte moment om te reizen. Met name de periode mei tot en met september is de beste reistijd voor Cork. De maanden mei en september behoren meteorologisch tot het voorjaar en najaar, maar binnen de reisbranche worden deze maanden tot het zomerseizoen gerekend. In de lente is de kans op regen wat kleiner dan later in de zomer of tijdens de herfst.

De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in de warmste maanden juli en augustus net iets onder de twintig graden. Er zijn dagen mogelijk met zomerse temperaturen van 25 graden of nog iets hoger. Je moet dan wel een beetje geluk hebben, want in een jaar komt dit zo ongeveer vijf tot tien keer voor.

Reisadvies - Cork
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Cork
Reisadvies - Cork
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Cork

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.