Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

hongarije Beste reistijd voor Hongarije

Wil je weten wanneer je het beste naar Hongarije kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Hongarije is een land dat gelegen is in het centrale deel van Europa en daardoor nergens grenst aan een zee of oceaan. Het ontbreken van invloed van zeewater zorgt ervoor dat er in heel Hongarije een gematigd landklimaat heerst. Als je kijkt naar de klimaatstatistieken dan zie je dat de winters gemiddeld aan de koele kant zijn en dat de zomers vrij warm zijn. Wat kenmerkend is voor een continentaal klimaat, is de grilligheid van het weer. Warme en koude periodes kunnen elkaar vrij snel afwisselen, net als zonneschijn en regen. Onweersbuien kunnen in de zomer snel op komen zetten en zorgen voor een vrij plotse weeromslag. Dat is zeker iets om rekening mee te houden als je grote wandelingen gaat maken in Hongarije of als je op een andere manier actief bezig gaat zijn in de natuur.

De beste reistijd voor een vakantie in Hongarije is van mei tot en met september. De maanden juli en augustus kunnen aan de hete kant zijn. Wie Hongarije bezoekt voor een actieve vakantie of een stedentrip die kan deze warmste zomermaanden misschien beter vermijden en voor de lente of herfst kiezen.

Hongarije is niet uitgesproken nat of droog. De regen valt redelijk evenredig verspreid over het jaar, met een lichte stijging in regenval in de maanden mei en juni. Juli is de meest zonnige maand in Hongarije.

Wintersport

Wie wil gaan langlaufen, schaatsen of skiën moet vanaf december tot en met februari of maart in Hongarije zijn. Die periode is vanwege het winterse karakter met alle bijbehorende ongemakken juist weer minder geschikt om 'normale' sporten te beoefenen of volop de bezienswaardigheden te bezoeken. De maand januari is in de regel het meest sneeuwzeker.

Reisadvies - Hongarije
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Hongarije
Reisadvies - Hongarije
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Hongarije

Beste reistijd voor bestemmingen in Hongarije

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Hongarije? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.