Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Corfu

Wil je weten wanneer je het beste naar Corfu kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Griekse eiland Corfu heeft dankzij de ligging in de Ionische Zee te maken met een zeer aangenaam mediterraan klimaat. In vergelijking tot andere Griekse bestemmingen is Corfu vrij groen. Dat is de danken aan de redelijke hoeveelheid neerslag die in de periode oktober tot en met april valt op Corfu. Dat is over het algemeen voldoende om de lokale flora van de nodige hoeveelheid vocht te voorzien. Als vakantieganger heb je liever te maken met zon en warmte. Dat heeft Corfu absoluut voor de toeristen in petto. De zomerperiode is droog, warm en zonnig op Corfu. Voor de zonminnende bezoekers is dat de beste reisperiode om een heerlijke vakantie op Corfu te vieren.

De meest aangename vakantieperiode voor Corfu

De beste reistijd voor Corfu is van half mei tot half september, als je vrijwel zeker wilt zijn van goed strandweer. Vooral in de maanden juni, juli en augustus is het warm en zonnig. Er is dan een kleine kans op een enkele bui. Het zeewater rond Corfu komt in de loop van juni goed op temperatuur. Tegen het einde van juni ligt de zeewatertemperatuur ergens rond de 22-23 graden Celsius. In juli, augustus en september is dit ongeveer 24 tot 25 graden, soms zelfs 26 graden. In de loop van september neemt de kans op onbestendig weer toe en zie je de temperaturen dalen. Dit is vooral in de tweede helft van september goed voelbaar.

Corfu in de winter

Als we eerlijk zijn, is Corfu geen winterzonbestemming. Tijdens het gehele winterseizoen liggen de temperaturen niet hoog genoeg voor een echte winterzonvakantie. Misschien op een enkele uitzondering na. Naast de lagere middagtemperaturen, is het vooral de neerslag die roet in het eten gooit in de winter. Vanaf half september tot half mei regent het regelmatig op Corfu.

Corfu tijdens de schoolvakanties

Als je om wat voor reden dan ook vast zit aan de wettelijk vastgestelde schoolvakanties, dan vallen er drie schoolvakanties binnen het vakantieseizoen op Corfu: de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. Kijkend naar het weer op Corfu, dan is de zomervakantie veruit de beste reisperiode van deze drie. Onze aanbeveling is om vooral zo laat mogelijk in de zomervakantie te reizen, bij voorkeur tegen het einde van augustus. De ergste toeristische piek neemt dan iets af.

De meivakantie en de herfstvakantie kunnen mooi weer opleveren, maar regen is evengoed mogelijk. Sommige jaren verregent de meivakantie op Corfu, terwijl andere jaren er praktisch geen wolkje aan de lucht is. De herfstvakantie is zo mogelijk nog risicovoller qua weer. De frequentie van de buien neemt in oktober flink toe.

Reisadvies - Corfu
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Corfu
Reisadvies - Corfu
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Corfu

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.