Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Val Thorens

Wil je weten wanneer je het beste naar Val Thorens kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Franse dorp Val Thorens is een wintersportoord dat in de Franse Alpen gelegen is. Het dorp zelf ligt op een hoogte van ongeveer 2300 meter boven zeeniveau. Het skigebied strekt zich uit van 1850 tot 3220 meter hoogte. Val Thorens is de hoogste wintersportplaats van heel Europa. Hierdoor is er een grote mate van sneeuwzekerheid, waardoor Val Thorens een lang en stabiel wintersportseizoen kent. Het hooggebergteklimaat dat hier van toepassing is, zorgt voor lage temperaturen in de winter en voldoende sneeuwval om maandenlang te kunnen skiën of snowboarden.

De beste maanden voor Val Thorens

De beste maanden om Val Thorens voor een wintersportvakantie te bezoeken zijn februari en maart. Het wintersportseizoen begint vaak al veel eerder: eind november kun je als het goed is al op de lange latten staan en het skiseizoen eindig officieel begin mei. Als je kijkt naar de daglengte en de weersomstandigheden dan zijn februari en maart eigenlijk de beste maanden om te wintersporten in Val Thorens. Daardoor is de voorjaarsvakantie of carnavalsvakantie de beste periode om richting Val Thorens te reizen. Dat is helaas ook merkbaar in de prijzen voor accommodaties in deze periode en aan de drukte op de pistes. Buiten de schoolvakanties is het vanwege de vele kilometers aan pistes relatief rustig tijdens de afdalingen.

Dutch Week

Val Thorens is onder Nederlanders een absolute topbestemming. Jaarlijks reizen tienduizenden Nederlanders naar deze Franse wintersportplaats om hier sportief bezig te zijn in de sneeuw. De laatste officiële week van het skiseizoen wordt er de zogenaamde Dutch Week gehouden in Val Thorens. Deze week valt eind april/begin mei, dus in de meivakantie. Bij relatief hoge temperaturen en vaak goede sneeuwcondities is het hier één groot Nederlands feest. Er wordt dan van alles uit de kast getrokken om van de laatste skiweek van het seizoen een geweldige beleving te maken.

Reisadvies - Val Thorens
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Val Thorens
Reisadvies - Val Thorens
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Val Thorens

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.