Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Paradiski

Wil je weten wanneer je het beste naar Paradiski kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Franse Alpen staan bekend om de uitstekende wintersportgebieden. De combinatie van hoge hoogtes, begaanbare landschappen en de juiste klimatologische omstandigheden zorgen ervoor dat er prima condities ontstaan om aan allerlei vormen van wintersport te doen. Eén van de bekendste en grootste wintersportgebieden van Europa behoort het in de Frankrijk gelegen Paradiski. Dit skigebied is een samenvoeging van de twee gebieden Les Arcs en La Plagne. Met een twee kilometer lange kabelbaan (de Vanoise Express) kun je tussen deze twee gebieden reizen.

In totaal telt Paradiski maar liefst 425 kilometer aan pistes en 160 liften. Ongeveer tweederde van de pistes valt in de categorie blauw of groen, waardoor Paradiski een prima skigebied is voor beginners en mensen voor wie het allemaal niet te lastig hoeft te zijn. In aantal kilometers vertegenwoordigen de blauwe en groene pistes ongeveer 57% van het totaal. Dertig procent bestaat uit rode pistes en 12 procent bestaat uit de lastigste categorie: de zwarte pistes.

Beste maanden voor een wintersportvakantie in Paradiski

Paradiski is en sneeuwzekere bestemming waar je vaak al aan het einde van het najaar de eerste afdalingen kunt maken. Het officiële wintersportseizoen begint zo halverwege december en duurt tot het einde van april. Kijkend naar de weersomstandigheden en de sneeuwcondities dan vormen de maanden februari en maart de beste reistijd voor een skivakantie in Paradiski. De dagen zijn dan langer, het is vaak minder koud (vooral in maart) en de kans op zonnig weer neemt toe. Er kunnen redelijke temperatuursverschillen ontstaan. In de lagere gebieden kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot een graad of 10, terwijl het bovenaan de pistes nog flink kan vriezen.

Reisadvies - Paradiski
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Paradiski
Reisadvies - Paradiski
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Paradiski

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.