Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Lyon

Wil je weten wanneer je het beste naar Lyon kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Lyon behoort tot de drie grootste steden van Frankrijk. De stad is voor vakantiegangers die door Frankrijk een belangrijk knooppunt. In de zomervakantie kun je misschien beter spreken van een knelpunt, want menig keer ontstaat er hier een verkeersinfarct. Vooral tijdens de zogenaamde zwarte zaterdagen is Lyon een bekend fenomeen. In en rond Lyon ontstaan er dan op grote schaal files. Niet voor niets dat redelijk wat mensen Lyon gebruiken als een tussenstop. Soms is het beter om hier een overnachting te pakken en de volgende ochtend (vroeg) door te rijden, dan het filedrama opzoeken dat hier ontstaan is.

Na zo'n intro zou je bijna vergeten dat Lyon vooral ook een leuke en boeiende stad is. Niet alleen qua ligging ligt de stad een beetje halverwege de Autoroute du Soleil, ook qua weer merk je dat je hier in een soort van overgangszone tussen het noorden en zuiden van Frankrijk zit. De stad heeft bijvoorbeeld net als Parijs een gematigd zeeklimaat, alleen is het in Lyon gemiddeld een paar graden warmer. Dat zorgt er in het zomerseizoen voor dat de zomerse grens van 25 graden vaker gehaald wordt en dat tropische temperaturen van 30 graden of meer in het verschiet liggen.

De beste maanden voor Lyon

De beste reistijd voor een bezoek aan Lyon is van mei tot en met september. Daar moeten we de kanttekening bij maken dat juli en augustus misschien beter te vermijden is, als je in deze twee maanden niet in Lyon hoeft te zijn. De hoofdreden is dat het dan te warm kan zijn voor een stedentrip. Een belangrijke twee argument is dat de hotelkamerprijzen door het vele vakantieverkeer dan vaak hoger liggen.

Reisadvies - Lyon
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Lyon
Reisadvies - Lyon
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Lyon

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.