Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Lille

Wil je weten wanneer je het beste naar Lille kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Toen jaren geleden de hogesnelheidslijn tussen Lille en Nederland operationeel werd, steeg ineens de belangstelling voor deze in het noorden van Frankrijk gelegen stad. De reistijd nam enorm af, waardoor het interessanter werd om een trip naar Lille te maken. Je kunt vanuit Amsterdam in iets meer dan 2,5 uur per trein naar Lille reizen, dat in het Nederlands ook wel Rijsel genoemd wordt. Wie in Lille arriveert, die zal merken dat het weer en klimaat van Lille amper afwijkt van wat we in Nederland gewend zijn. Het gematigde zeeklimaat zorgt hier voor redelijk milde winters en dito zomers. De kans op tropische hitte is aanwezig, maar beperkt. Het zijn vooral de maanden juli en augustus waarin er een kans bestaat dat de thermometer de grens van 30 graden bereikt.

De beste maanden voor Lille

De beste reistijd om Lille te bezoeken is van mei tot en met september. Je hebt geen enkele garantie in deze periode, maar de kans dat je te maken hebt met goed weer is in deze maanden het grootste. De zomer (juni tot en met augustus) biedt de hoogste temperaturen. Normaliter zijn dit ook de meest zonnige maanden, hoewel het sommige jaren voor kan komen dat mei uitermate zonnig is en uiteindelijk de meest zonnige maand van het jaar is. De middagtemperaturen liggen in de zomer gemiddeld ergens tussen de 20 en 25 graden. Warmer kan, iets koeler ook. De trend is dat door klimaatverandering vooral de zomermaanden vaker warmer uitvallen dan normaal.

Lille in de winter

Lille is in de wintermaanden vrij somber en aan de koele kant. Met name in december en januari is het aantal zonnige dagen beperkt. Als er sprake is van neerslag, dan kan dat in de vorm van sneeuw of andere winterse neerslag zijn. Nachtvorst is geen ongebruikelijk verschijnsel in Lille. Soms is het slechts vorst aan de grond, soms komt het tot matige of zelfs strenge vorst. Wij zouden op basis van het weer niet zo snel voor het winterseizoen kiezen om Lille te bezoeken, maar we zouden het ook zeker niet uitsluiten. Een warme jas kan wonderen verrichten.

Reisadvies - Lille
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Lille
Reisadvies - Lille
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Lille

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.