Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Les Menuires

Wil je weten wanneer je het beste naar Les Menuires kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De wintersportplaats Les Menuires behoort tot de meest bekende skioorden binnen het skigebied Les Trois Vallées. Het skigebied dat bij Les Menuires hoort ligt op een hoogte van 1750 en 2850 meter. Daardoor heb je hier een langere periode met sneeuwzekerheid. Het gebeurt zelden dat de er in de periode december tot en met april geen of onvoldoende sneeuw ligt. Eigenlijk kun je hier spreken van een wintersportdorp dat 100% sneeuwgarantie biedt tijdens het wintersportseizoen.

De beste maanden voor Les Menuires

De beste reistijd voor een wintersportvakantie in Les Menuires is van half februari tot half april. De keuze voor deze periode heeft twee redenen: ten eerste is het minder koud dan in de voorgaande periode. Dat is fijner tijdens het skiën of snowboarden, maar vooral ook tijdens de pauzes. Daarnaast duren de dagen langer naarmate het skiseizoen vordert. Begin januari heb je nog geen negen uur daglicht per dag. Begin april is dat al bijna dertien uur. Dat betekent dat je per dag toch zo'n vier uur langer op de piste kunt staan. Dan krijg je dus meer waar voor je geld.

In de winter liggen de maximumtemperaturen in het dorp Les Menuires zelf rond het vriespunt, terwijl in de nacht matige vorst gebruikelijk is. Op hogere hoogtes kan het overdag matig vriezen en is strenge vorst in de nacht normaal. In de loop van maart zie je de temperaturen stijgen.

Reisadvies - Les Menuires
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Les Menuires
Reisadvies - Les Menuires
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Les Menuires

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.