Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor de Franse Ardennen

Wil je weten wanneer je het beste naar de Franse Ardennen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Franse Ardennen is het deel van de Ardennen dat in Frankrijk ligt. De Ardennen liggen grotendeels in België, maar dus ook voor een stukje in Frankrijk en een heel klein deel in Luxemburg. De Franse Ardennen zijn onderdeel van de Lage Ardennen, wat het lager gelegen deel van de Ardennen is. De heuvels in de Franse Ardennen reiken tot maximaal zo'n vijfhonderd meter. Hierdoor is dit deel van de Ardennen minder geschikt om aan wintersport te doen. Skiën kan hier niet en echte wintersportvoorzieningen ontbreken. Daarvoor moet je toch echt in de Hoge Ardennen zijn, die in België liggen. De Franse Ardennen lenen zich wel prima voor andere sporten en activiteiten, zoals vissen, paardrijden, fietsen, kajakken en natuurlijk wandelen. In het fraaie landschap van de Franse Ardennen kun je prachtige wandeltochten maken.

Beste maanden voor de Franse Ardennen

In de Franse Ardennen heerst een gematigd zeeklimaat met ietwat koele winters en duidelijk gematigde zomers. De wintermaanden zijn vrij somber. Het lekkerste weer in de Franse Ardennen komt nadrukkelijk in het zomerseizoen voor. Echte garantie heb je niet. Naast de kans op warme dagen, bestaat er ook een redelijke kans op minder mooi weer. De beste maanden om een vakantie in de Franse Ardennen te boeken is van mei tot en met september. Wie sportief bezig wil zijn en niet de allerbeste weersomstandigheden wil hebben die kan in april of oktober een prima reisperiode hebben. Als je wilt gaan kamperen in de Franse Ardennen of gewoon weg de grootste kans wilt hebben op goed weer, vormen de maanden juli en augustus de beste reistijd voor de Franse Ardennen.

Reisadvies - de Franse Ardennen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Franse Ardennen
Reisadvies - de Franse Ardennen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Franse Ardennen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.