Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

falklandeilanden Beste reistijd voor Faeröer

Wil je weten wanneer je het beste naar Faeröer kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Faeröer zijn een eilandengroep die onderdeel zijn van het Koninkrijk Denemarken. De achttien eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ongeveer tussen Denemarken en IJsland. De Faeröer liggen dichter bij IJsland dan bij Denemarken. De Faeröer hebben door hun geografische ligging te maken met een koel zeeklimaat dat binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger aangeduid wordt met de lettercode Cfc. Op de bergen komt het toendraklimaat voor. Het weer op de Faeröer eilanden kenmerkt zich door gematigde winters die soms een vorstdag opleveren en vrij koele zomers, waarbij het kwik amper boven de twintig graden uitkomt. Binnen het hele kalenderjaar is het verschil tussen de warmste en koudste dag niet zo groot. Gemiddeld bedraagt het verschil tussen de hoogst gemeten maximumtemperatuur en de laagste minimumtemperatuur binnen een jaar ongeveer 24 tot 28 graden.

De Faeröer zijn een geliefde bestemming onder vogelliefhebbers. Er leven meer dan tweehonderd verschillende vogelsoorten, waarvan de papegaaiduikers vooral in de belangstelling van de toeristen staan die de Faeröer-eilanden bezoeken. Het ruige landschap biedt vogels een goede bescherming tegen natuurlijke vijanden. Behalve vogelspotten zijn wandelen en vissen geliefde bezigheden onder toeristen.

Beste maanden voor de de Faeröer

Je kunt de Faeröer het hele jaar door bezoeken, maar de beste reistijd voor een vakantie naar de Faeröer eilanden is van juni tot en met augustus. Dit is de klimatologische zomer waarin de temperaturen het hoogst zijn, er minder neerslag valt en de zon zich nog geregeld laat zien. Hoewel het zomer is, is het inpakken van alleen een korte broek en T-shirt niet verstandig als je naar de Faeröer reist. Overdag zijn temperaturen van 11 tot 15 graden normaal en 's nachts daalt het kwik gemiddeld naar 6 tot 11 graden Celsius. Tijdens de koelere dagen zouden wij eerder een winterjas dan een vest aantrekken in de zomer, zeker op dagen dat er veel wind staat.

Reisadvies - Faeröer
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Faeröer
Reisadvies - Faeröer
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Faeröer

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.