Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

estland Beste reistijd voor Tallinn

Wil je weten wanneer je het beste naar Tallinn kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Tallinn is de hoofdstad en veruit de best bezochte stad van Estland. De historische binnenstad stamt uit het middeleeuwen. De contouren van het oude centrum zijn intact, net als een groot deel van de stadsmuren. Wie door de soms nauwe en kronkelige straten van Tallinn loopt, die zal zich soms in lang vervlogen tijden wanen. Daarnaast ken de stad een tijdperk waar men minder positief op terugkijkt: de decennia dat Estland tot de Sovjet-Unie behoorde en de bevolking onder een communistisch regime moest leven. De sporen uit deze periode zijn grotendeels weggepoetst. In sommige wijken zie je nog wel de typische oostblokarchitectuur terug. Dit soort buurten hebben vaak al wel een transformatie ondergaan, bijvoorbeeld door meer kleur en groen aan te brengen in het straatbeeld.

Tallinn

Als je Tallinn wilt bezoeken, dan doe je dat bij voorkeur in het zomerseizoen. In de loop van mei vindt er een significante weersverbetering plaats, waarbij de maximumtemperatuur stijgt van gemiddeld 10-11 graden in het begin van mei naar 17-18 graden aan het einde van deze maand. Met name de twee helft van mei is daarom een uitstekende reismaand voor Tallinn. Jun, juli en augustus zijn qua weer de beste reismaanden voor een stedentrip naar Tallinn. Onze voorkeur zou uitgaan voor juni, omdat deze maand droger en zonniger is dan de andere zomermaanden. Met maxima die in alledrie de zomermaanden rond of boven de twintig graden liggen, is het vrijwel alle maanden aangenaam. Een zomerse regen- of onweersbui zijn de enige factoren die een vakantie in Tallinn in het water kunnen laten lopen. In september wordt het weer beduidend twijfelachtiger. Minder zon, meer regen en dalende temperaturen maken van deze eerste najaarsmaand een beetje een gok.

Samengevat vormt de periode van half mei tot half september de beste reistijd voor Tallinn. De voorkeur gaat daarbij uit naar het eerste deel van deze reisperiode, vanwege de lagere kans op neerslag. Goed om te weten is dat in de maand juli het eigenlijk niet helemaal donker wordt. De zon gaat heel laat onder en komt vroeg weer op. Volledige duisternis kent Tallinn niet in juni en een groot deel van juni en juli is er sprake van burgerlijke of nautische schemering op het moment dat de zon onder is. Omdat de zon dan niet lager staat dan 12° onder de horizon, is er sprake van een continue schemertoestand tussen zonsondergang en zonsopkomst.

Reisadvies - Tallinn
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tallinn
Reisadvies - Tallinn
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tallinn

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.