Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

engeland Beste reistijd voor Birmingham

Wil je weten wanneer je het beste naar Birmingham kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Ooit was de Britse stad Birmingham een vieze industriestad waar vooral veel laagopgeleiden werkten en waar in de loop der jaren veel migranten naartoe verhuisden. In de loop der jaren is de meest vervuilende industrie uit het hart van de stad verdwenen en hebben er op grote schaal stadsvernieuwingsprojecten plaatsgevonden. De combinatie van oude fabrieksterreinen die een nieuwe functie gekregen hebben met een multiculturele samenleving maken van Birmingham een levendige en uitermate boeiende bestemming. Steeds meer buitenlandse toeristen ontdekken deze hippe stad in de Midlands als stedentripbestemming.

Als je Birmingham wilt bezoeken, dan krijg je te maken met een gematigd zeeklimaat. De kenners onder ons die zullen meteen beseffen dat dit een soortgelijk klimaattype is als wat we in Nederland kennen. Het zal dan ook niemand verbazen als we schrijven dat het Birmingham in de winter betekent dat het koel en/of grijs is.

Beste maanden voor Birmingham

Als je de beste kans wilt hebben op goed weer, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd om naar Birmingham te reizen. Je hebt gedurende al deze maanden geen enkele zekerheid. Wel is het een feit dat dit de warmste en over het algemeen meest zonnige maanden van het jaar zijn. De beste weersomstandigheden tref je over het algemeen in de zomermaanden juli en augustus. De maximumtemperaturen liggen dan gemiddeld rond de 20-22 graden, met geregeld een zomerse dag waarbij het 25 graden of warmer wordt. Birmingham is tijdens dergelijke warmere dagen, als het buitenleven volop op gang komt, op z'n gezelligst.

Reisadvies - Birmingham
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Birmingham
Reisadvies - Birmingham
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Birmingham

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.