Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

engeland Beste reistijd voor Londen

Wil je weten wanneer je het beste naar Londen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Britse hoofdstad Londen behoort tot de best bezochte steden ter wereld. Jaarlijks komen miljoenen toeristen, zakenreizigers en andere reizigers naar deze centraal in Engeland gelegen metropool. Dat Londen de reputatie heeft dat het er vaak regent, schrikt weinigen af. Het weer is niet de belangrijkste reden om een vakantie in Londen te vieren. Nee, hier kom je naar toe voor die typische Engelse sfeer, de vele musea, de gave attracties en de andere bezienswaardigheden die Londen telt. Als het lekker weer is, is dat vooral mooi meegenomen. Er bestaat zelfs een vrij grote groep Londengangers die juist in de mindere periode qua weer naar Londen reist. Dat is de sombere en koele decembermaand. De reden om juist dan naar Londen te reizen is de kerstsfeer waar de stad dan in gehuld is. Londen heeft dan een enorme aantrekkingskracht op shoppers die speciaal in Londen komen winkelen voor de kerstinkopen.

Ga in het zomerseizoen naar Londen

De beste reistijd voor een stedentrip naar Londen is van half mei tot half september. Je hebt dan te maken met de beste temperaturen en de grootste kans op zonnig weer. De stad heeft in de zomer een aangename vibe dankzij de vele buitenactiviteiten die dan plaatsvinden. De grote parken van Londen zoals Hyde Park en Green Park zijn in het zomerseizoen op z'n mooist.

Londen heeft de reputatie nat te zijn. Daar is in de zomerperiode niet zoveel van te merken. Ja, het kan eens een keer regenachtig zijn. Ja, er kan een zomerse bui vallen. Maar een langere periode met onbestendig weer komt in Londen in de maanden juni, juli en augustus in ieder geval niet zoveel voor.

De temperaturen zijn gematigd in de zomer. De langjarige gemiddelde maxima liggen rond de 22-23 graden. Tropische hitte kan voorkomen, met name in de maanden juli en augustus. Door de klimaatverandering merk je dat dit vaker geschiedt dan vroeger. Gemiddeld genomen moet je rekenen dat dit zo'n 3 tot 6 dagen per jaar voorkomt. Tijdens extreem warme zomers kan dit aantal (flink) overschreden worden.

De mooiste kleuren

Wil je Londen volop in bloei zien staan? Dan moet je in het voorjaar naar Londen reizen. In maart is het de tijd van de bloesem. In april zie je de natuur echt tot leven komen en mei mag je als de echte bloeimaand zien. Zelfs in een grote stad als Londen zie je dat de natuur dan tot leven komt. Voor Nederlanders is mede daarom de meivakantie een geliefd moment om als gezin Londen te bezoeken. Het gros van de mensen met kinderen kiest voor de meivakantie om naar Londen te reizen. Dit is helaas niet de goedkoopste reisperiode voor Londen. Sterker nog: dit is echt hoogseizoen met dure hotelkamers en een grote vraag naar kaartjes voor de musicals.

london-klimaat.jpg

De herfstperiode is een ander geliefd moment om Londen in de meest prachtige kleuren te aanschouwen. In de maand oktober maken de groene kleuren plaats voor een groot palet aan herfstkleuren: lichtbruin, donkerbruin en fraaie roodtinten fleuren de stad dan op. Wie in de herfstvakantie naar Londen reist die heeft een grote kans om met de neus in de boter te vallen.

Reisadvies - Londen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Londen
Reisadvies - Londen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Londen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.