Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

egypte Beste reistijd voor Sharm El Sheikh

Wil je weten wanneer je het beste naar Sharm El Sheikh kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Sharm el Sheikh is een badplaats op het schiereiland Sinaï. De stad behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Egypte. Sharm el Sheikh is vooral een zon- en duikbestemming. De ligging aan de Rode Zee zorgt ervoor dat je in de directe omgeving van Sharm el Sheikh kunt gaan duiken en snorkelen. De onderwaterwereld hier behoort tot de beste duiklocaties ter wereld. Vanwege het warme en droge klimaat ben je in Sharm el Sheikh gegarandeerd van goed strandweer. In de wintermaanden december, januari en februari is het niet alle dagen perfect weer, wat vooral komt door de iets lagere temperaturen in deze periode. Die liggen gemiddeld zo tussen de 20 en 25 graden in de middag. Wat je vooral merkt is dat het 's nachts koeler is, waardoor het in de ochtend tijd nodig heeft om op te warmen. Aan het einde van de middag merk je dat het sneller fris wordt op het moment dat de zon laag staat.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor een vakantie naar Sharm el Sheikh is in de maanden maart, april, oktober en november. Het weerbeeld is dan zeer voorspelbaar: warm, zonnig en droog. Op serieuze bewolking hoef je bijna niet te rekenen. Als je schaduw wilt, dan zul je een parasol of overkapping op moeten zoeken. In maart, april, oktober en november liggen de maximumtemperaturen meestal rond de 25 tot 32 graden. Vooral in april bestaat de kans dat het warmer wordt. Tijdens warmere periodes kan het kwik oplopen tot boven de 35 graden.

Sharm el Sheikh in de zomer

Het zomerseizoen in Sharm el Sheikh betekent zon en warmte in overvloed. Overdag schijnt de zon vrijwel continu. De maand juli telt gemiddeld 13,3 uur zonneschijn op ongeveer 14 uur aan daglicht per dag. Qua maximumtemperaturen behoort Sharm el Sheikh tot de heetste kustplaatsen aan de Rode Zee. In juli en augustus zijn maxima van gemiddeld 37 graden normaal. Dat betekent in de zon een daadwerkelijke temperatuur van minstens 40 graden en een gevoelstemperatuur die daar vaak nog boven ligt.

Reisadvies - Sharm El Sheikh
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sharm El Sheikh
Reisadvies - Sharm El Sheikh
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sharm El Sheikh

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.